返回列表 發帖
上次上廣州...只係見有一隻半隻賣...
大概識講..兩三句...
養鳥新丁 發表於 2011-1-12 19:56

講綁你,HELLO,恭喜發財,番屋企啦,叫我**鍾仔鐘哥**,又扮奸美女笑..........不止上述的.....灰鸚 BO BO 都怕了牠啦!
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

講綁你,HELLO,恭喜發財,番屋企啦,叫我**鍾仔鐘哥**,又扮奸美女笑..........不止上述的.....灰鸚 BO BO 都怕了牠啦!
BABYPAPA 發表於 2011-1-12 21:36

灰鸚...

22# 養鳥新丁

http://www.youtube.com/watch?v=uO0i_Wansts
0:30 talk last talk my name ..ha..

我聽到佢講..
你無溝女啊?..@!(%#@)$@#

我覺得是粗口呀,不是我教牠的,屯門雀店學番來的!

海南了哥35年前$45一隻,學講說話很快,成烏都會學講說話
.鸚鵡就要由手餵BB養起才識學講說話.
以前養過中國了哥,是在山上樹洞捉的由BB養大,一巢有5-6隻,了哥每年都回到同一個巢生蛋.

我覺得是粗口呀,不是我教牠的,屯門雀店學番來的!
BABYPAPA 發表於 2011-1-12 22:04

我覺得教乜都好...or..
自己爛口就好..唔好教埋隻雀..
當然..無心/入手前就識...無辦法

22# 養鳥新丁

http://www.youtube.com/watch?v=uO0i_Wansts
0:30 talk last talk my name ..ha..
BABYPAPA 發表於 2011-1-12 21:49

你隻了哥好多動作, 好得意, 大概幾多$呀?

海南了哥35年前$45一隻,學講說話很快,成烏都會學講說話
.鸚鵡就要由手餵BB養起才識學講說話.
以前養過中國了哥,是在山上樹洞捉的由BB養大,一巢有5-6隻,了哥每年都回到同一個巢生蛋.
Amazonshan 發表於 2011-1-12 22:16

.....

28# 小雲
2+? 0............... 2/3  bird street old  talking 了哥

28# 小雲
2+? 0............... 2/3  bird street old  talking 了哥
BABYPAPA 發表於 2011-1-13 00:34

Sorry, 唔明你的意思.

了哥好玩丫 ~ 不過大食大痾~HAHA
我細過果陣養過,識講好多野同好鐘意食apple!