返回列表 發帖
17# Cozzy

我D好驚人!!
catcat6703 發表於 2010-6-22 00:37

驚人的都有.......
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

係,仲有winglb的.......
我地係彩鳳訓練同盟
Cozzy 發表於 2010-6-22 00:31

講真,,其實如果唔係養一隻我諗我未必訓練佢太多野,,
因為以前我多數一對對咁養,,只係會訓練佢上手,,
日日食完飯就放佢地出黎自己玩,,我就做功課,,做完同佢地玩下就叫佢地返籠

講真,,其實如果唔係養一隻我諗我未必訓練佢太多野,,
因為以前我多數一對對咁養,,只係會訓練佢上手,,
日日食完飯就放佢地出黎自己玩,,我就做功課,,做完同佢地玩下就叫佢地返籠
winglb 發表於 2010-6-22 00:42

我最多時同一時間train5隻
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

13# Cozzy

勁!!  系米要未戎奶訓練先OK?
catcat6703 發表於 2010-6-22 00:33

翠兒係我係學校執番黎,,我都係咁訓練

Cozzy 發表於 2010-6-22 00:44

可能當時仲細啦(好似係小三左右開始養),,根本冇諗過訓練佢地做d咩,,上到手都好開心

可能當時仲細啦(好似係小三左右開始養),,根本冇諗過訓練佢地做d咩,,上到手都好開心
winglb 發表於 2010-6-22 00:46

我細個時佢地唔飛走我已經好開心......
我係永恆的新手

我細個時佢地唔飛走我已經好開心......
Cozzy 發表於 2010-6-22 00:56

我細個時佢地唔死我已經好開心......

我岩岩相反細個完全冇諗過佢地會飛走,,我日日都係唔關窗放佢地出黎,,
佢地出黎就自己飛去沙發自己玩,,玩到累就係沙發訓,,
我等佢地訓醒就放番佢地落地,,佢地就自己跑返籠,,好似趕羊咁

Cozzy 發表於 2010-6-22 00:44

彩鳯幫主

Cozzy真係勁, 如果可以開埋訓練lb學校就好了

Cozzy真係勁, 如果可以開埋訓練lb學校就好了
Mitchell 發表於 2010-6-22 07:46

我相信lb都可以用同樣的方法......
不過我最近都係比較鍾意玩的咬人唔洗本的鸚鵡....
要鬥智鬥力....
星期6有緣見到一隻惡到無朋友的迷金.....
咬左幾野之後r到頭...
又真係幾好玩wow...
我係永恆的新手

比較鍾意玩的咬人唔洗本的鸚鵡....

比較鍾意玩的咬人唔洗本的鸚鵡....
tsw 發表於 2010-6-22 18:12

我發現果d鸚鵡比較聰明......
我係永恆的新手

你講呀太個隻喎 ,哈哈 ,我真係好想跟你學習,家中愛兒們管教無方,幾時可以寄養你家中啦

你講呀太個隻喎 ,哈哈 ,我真係好想跟你學習,家中愛兒們管教無方,幾時可以寄養你家中啦
Mitchell 發表於 2010-6-22 19:04

原來佢gum出名.....
佢係你唔望佢的時候就咬你.....
我係永恆的新手

其實佢地系米忍吾到屎,佢地成日系我件校服..........

其實佢地系米忍吾到屎,佢地成日系我件校服..........
catcat6703 發表於 2010-6-22 20:24

e你都係學生啊 ,,
我本身冇訓練開佢便便唔知WOR,,我覺得彩鳳ge時數好密....
但我個果好少上我身所以好中招

我成日中招

我發現果d鸚鵡比較聰明......
Cozzy 發表於 2010-6-22 18:15

聰明人飬聰明鸚鵡