返回列表 發帖
好醒喎,養咗幾耐呀,我個隻只喺比我摸頭及咀一陣咋

冇錯....我地食飯唔開籠ga話佢會嘈好耐
一開門就沖去我個碗 企係碗邊食白飯....
ching924 發表於 2010-6-19 14:04

佢當自己係一家人, 應該要有一個自己既碗~~~

冇錯....我地食飯唔開籠ga話佢會嘈好耐
一開門就沖去我個碗 企係碗邊食白飯....
ching924 發表於 2010-6-19 14:04

你好早食晚飯? 我d灰鸚瞓咗先至煮好飯,佢哋最遲8:30pm就要瞓,未有機會比飯佢哋食添
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

你好早食晚飯? 我d灰鸚瞓咗先至煮好飯,佢哋最遲8:30pm就要瞓,未有機會比飯佢哋食添
BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 20:49

咁早瞓咁健康既~~

層層都好喜歡食白飯ga~~

咁早瞓咁健康既~~

層層都好喜歡食白飯ga~~
layer 發表於 2010-6-21 20:50

吓? 仲早? 6am起身喎! 出面d雀日落就瞓喇!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 20:57

我d雀跟晒我作息時間, 小雲小寶一般12時瞓, 吉吉就成1點先瞓

我d雀跟晒我作息時間, 小雲小寶一般12時瞓, 吉吉就成1點先瞓
carolee 發表於 2010-6-21 23:25

haha....一隻二隻變晒貓頭鷹....仲乜吉吉咁夜瞓? 要等小雲小寶瞓咗先有得單獨霸佔你?
淺灰鸚 =晴晴, 女

haha....一隻二隻變晒貓頭鷹....仲乜吉吉咁夜瞓? 要等小雲小寶瞓咗先有得單獨霸佔你?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 23:33

haha~等小雲小寶瞓咗, 吉吉會陪我刷牙洗面沖涼, 然後同佢玩一陣就瞓覺

haha~等小雲小寶瞓咗, 吉吉會陪我刷牙洗面沖涼, 然後同佢玩一陣就瞓覺
carolee 發表於 2010-6-21 23:37

吉吉好可愛! 幾時比吉吉一個伴,成雙成對?
淺灰鸚 =晴晴, 女

BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 20:57

6am起身返工啦!

carolee 發表於 2010-6-21 23:37

唔怪得咁夜都唔瞓,
原來有得獨佔媽媽~~~

吉吉好可愛! 幾時比吉吉一個伴,成雙成對?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 23:41

有機會都想配隻女朋友比佢, 不過到目前為止, 佢見親同類都打架

原來揾伴侶真係咁艱難會唔會錫d細佢大半年嘅BB?
淺灰鸚 =晴晴, 女

唔怪得咁夜都唔瞓,
原來有得獨佔媽媽~~~
layer 發表於 2010-6-21 23:45

因為小雲未瞓嘅話, 佢只有自己玩

咁佢有冇搶"食送"食?
哈哈..
家中有大小白塞各一隻..
大白- 雞尾, 女; 小塞- 塞內加爾, 仔

請問呢隻係咩鸚鵡?~