返回列表 發帖
我今日特別識 do 喇(太太,生日)!都结婚二十幾年,佢有時幾喜歡D雀(玩時)!但我每次買雀時,佢會變咗黑白天鹅多D呢!
佢從來都唔知隻雀甘貴買!多數話朋友送。

我今日特別識 do 喇(太太,生日)!都结婚二十幾年,佢有時幾喜歡D雀(玩時)!但我每次買雀時,佢會變咗黑白天鹅多D呢!
佢從來都唔知隻雀甘貴買!多數話朋友送。
tsw 發表於 2010-6-20 22:28

灰鸚唔算貴la! 咪又話朋友送law!
结婚二十幾年,邊會唔知係大話吖!
只不過費事浪費口水姐
d 老婆識隻眼開隻眼閉ga 喇!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

灰鸚唔算貴la! 咪又話朋友送law!
结婚二十幾年,邊會唔知係大話吖!
只不過費事浪費口水姐
d 老婆識隻眼開隻眼閉ga 喇!
BoBoBoBo 發表於 2010-6-20 22:35

哈哈哈...............

想問下鸚鵡可唔可以比佢吹風扇
我怕吹到佢

想問下鸚鵡可唔可以比佢吹風扇
我怕吹到佢
chrischeung 發表於 2010-6-20 23:52

我覺得好熱的時候, 隔遠小小開到最細, 似大自然涼風輕送, 應該冇問題

大熱天時晒住太陽開D風扇, 小雲小寶吉吉都好享受~

隻老虎先斬我後奏衷歌
tsw 發表於 2010-6-20 18:37

係朋友送比你嘅, 唔關你事, 你老婆應該冇問題

係朋友送比你嘅, 唔關你事, 你老婆應該冇問題
carolee 發表於 2010-6-21 00:43

好主意.........哈哈哈

好主意.........哈哈哈
tsw 發表於 2010-6-21 21:10

仲有個方法,你話行山時捉同架咪得囉﹗(唔知點解好似好多走失灰鸚都係比人行行下山時捉/拾到的…)

風扇真係一個好偉大嘅發明, 初頭冇開, 小雲小寶直情熱到冇晒表情, 開咗之後就好開心咁跳舞

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hpho ... 3569_581248569_4356 ...
carolee 發表於 2010-6-19 23:26

每次見到小雲同小寶,都會使我如痴如醉,實在太可愛了﹗﹗
可惜阿媽唔比我再養… 如果唔係盧x記門口隻大白已經跟咗我返屋企了~

仲有個方法,你話行山時捉同架咪得囉﹗(唔知點解好似好多走失灰鸚都係比人行行下山時捉/拾到的…)
cylailai 發表於 2010-6-21 22:10

好彩太太唔上鸚鵡樹 ,唔係就

我都俾太坐拾到返屋企

每次見到小雲同小寶,都會使我如痴如醉,實在太可愛了﹗﹗
可惜阿媽唔比我再養… 如果唔係盧x記門口隻大白已經跟咗我返屋企了~
cylailai 發表於 2010-6-21 22:13

謝謝你喜歡小雲小寶呀!   咁你下次聚會多d同佢哋玩下啦!

Carol, pls check PM
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好彩太太唔上鸚鵡樹 ,唔係就
tsw 發表於 2010-6-21 22:20

haha~大家幫你諗好晒辦法, 聽日可以去買了~

haha~大家幫你諗好晒辦法, 聽日可以去買了~
carolee 發表於 2010-6-21 23:16

坐言起行~~~

坐言起行~~~
layer 發表於 2010-6-21 23:19

灰鸚BB....好可愛 好可愛 好可愛
淺灰鸚 =晴晴, 女

灰鸚BB....好可愛 好可愛 好可愛
BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 23:20

中毒..........

Carol, pls check PM
BoBoBoBo 發表於 2010-6-21 23:15

已覆呀, 請看看

中毒..........
tsw 發表於 2010-6-21 23:26

你都識講今日太太生日~
明天就去買隻送俾佢~~~~

送俾佢~~送俾佢~~送俾佢~~
淺灰鸚 =晴晴, 女