返回列表 發帖

點解我隻灰鸚唔肯上手既

我呢幾日諗住同佢玩個時
唔肯出黎    佢會擔開我隻手
佢係入面先肯同人玩
之前可以出黎玩的

灰鸚肯上手要慢慢離,俾D瓜子引佢.

佢係呢幾日先唔肯
之前個幾個月都肯

咁有可能係同你生疏左, 同你家人 fd 左

我地全家人都唔肯
我地平時日日都有同佢玩

睇嚟你隻灰鸚好有性格噃
Raco

呢個時候玩性格
唔係丫嗎

有時係吟........係雀都有性質
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

哈哈~ 我都覺得佢地好有性格,
唔得閒比佢地出黎果陣又係門前行黎行去,
得閒放佢出黎玩果陣, 到佢唔"so"你

D灰鸚有時神神化化...我隻有時都會係咁..
當佢係咁扮有型時, 我就吊高黎賣..扮唔理佢.
"車,唔出咪唔出law, 嬲呀..唔睬你.."跟住掉頭走..
咁佢就好心急走出黎, 仲拍晒翼要上手tim......

原本可以[拋]下佢,原來咁唔襟[拋]...
由不虞之道,攻其所不戒
msn:ex_plus@sinaman.com
一隻雞尾=戎仔

千古將材 發表於 2010-6-13 02:27

V仔都可以一拋佢佢會飛過來
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

千古將材 發表於 2010-6-13 02:27

未必隻隻受呢招...我個細仔就會好開心咁等我走....然後一支箭咁飛去咬牆紙及喇叭...

咬喇叭....俾埋佢都得喇
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

咬喇叭....俾埋佢都得喇
千古將材 發表於 2010-6-13 03:00

我D喇叭都好大隻吓...大把"肉"比佢"斯"出黎...暫時除左有4塊1mx1m震板比佢做左公厠唔要得之外,
D hon咀同低音單元尚健在....但就皮開肉爛.........
但新喇叭就快到...我唔会比佢再放肆

可唔可以用防鸚網罩住個喇叭...(防鯊網就聽過,防鸚網....都唔知有冇哩樣野.....應該要自己整.....)
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

防鷹網

佢地係咁衰,爛有野,叫佢出來,佢就吊高o黎賣。不過,俾粒瓜子佢,佢就唔再講性格。萬試遇靈。

佢地係咁衰,爛有野,叫佢出來,佢就吊高o黎賣。不過,俾粒瓜子佢,佢就唔再講性格。萬試遇靈。
ping 發表於 2010-6-13 12:39

你D夠為食.. 我个大仔話唔食就唔食, 話之你比瓜子, 花生, 杏仁, 合桃, 如果係佢面前揚下揚下, 佢仲会一野擔走丟左佢!!! 眼神就話" 吹咩. 我係玩嘢..."

我知道點解佢唔肯人地拎佢出黎喇
佢係要自己爬上頂
之前先肯上手   佢係咪要證明自己大個女喇