返回列表 發帖
都唔叫訂既,佢話有就打俾我,,,,,佢話塞內冇咩點來貨,,,,
26761627 發表於 2010-6-14 22:09

如果有心理準備頂得順高頻無間斷刺耳叫
(包括同屋人&鄰居)
太陽唔錯ga~

(包括同屋人&鄰居)
太陽唔錯ga~
clymcm 發表於 2010-6-14 22:12

我都vote太陽
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

(包括同屋人&鄰居)
太陽唔錯ga~
clymcm 發表於 2010-6-14 22:12

我怕屋企人多d

其實我養梗個2隻雞尾已經日日叫醒我
,重不停係咁唱,
所以我覺得嘈真係唔係一個問題

我怕屋企人多d
winglb 發表於 2010-6-14 22:16

記得好似你話你朋友有太陽生左B, 可以俾你養
如果有心想養, 趁細會易d教佢少d亂叫~

,重不停係咁唱,
26761627 發表於 2010-6-14 22:17

如果你親身感受過太陽歌聲 (室外不作準)
而覺得同雞尾都係差唔多, 可能太陽適合你~

如果你親身感受過太陽歌聲 (室外不作準)
而覺得同雞尾都係差唔多, 可能太陽適合你~
clymcm 發表於 2010-6-14 23:10

就太陽la...............
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

,重不停係咁唱,
26761627 發表於 2010-6-14 22:17

雞尾叫同太陽叫, 完全唔同級數~~~

就太陽la.......x2

塞仔1D都唔靜ga...係好睇每隻性格
我果隻可以嘈得好緊要....當然無太陽科咁癲...但都疲勞轟炸
痴人方面佢happy就痴下你
hk.myblog.yahoo.com/winnieloves-jelly

塞仔1D都唔靜ga...係好睇每隻性格
我果隻可以嘈得好緊要....當然無太陽科咁癲...但都疲勞轟炸
痴人方面佢happy就痴下你
winnieXjelly 發表於 2010-6-15 03:12

你隻大少比你"仲"壞左la.....
我係永恆的新手

又唔算ge..佢性格係咁鍾意講野...鍾意扮其他聲~無理由逼佢變啞ga ma~
hk.myblog.yahoo.com/winnieloves-jelly

3月中餵到而家, 之前一日餵4餐, 慢慢變3餐, 再慢慢變兩餐, 個幾星期前變一餐, 本來諗住餵多兩三個禮拜先同佢戒........點知.......周圍都無奶粉賣.....焗住同佢戒奶........
amatiel 發表於 2010-6-14 21:40

請問你買返來時幾大同出齊毛末呀

請問你買返來時幾大同出齊毛末呀
kendcsxaz 發表於 2010-6-15 16:36

店舖話4個月大....返屋企3日後要睇醫生....醫生話佢無4個月咁大....應該只得2個月或未夠2個月...
毛都算出得7788 o既(睇得唔清楚, 因為當時佢個身好多奶乾o左整到d毛一"執執")...但佢嚴重營養不良...胸骨都見到...

店舖話4個月大....返屋企3日後要睇醫生....醫生話佢無4個月咁大....應該只得2個月或未夠2個月...
毛都算出得7788 o既(睇得唔清楚, 因為當時佢個身好多奶乾o左整到d毛一"執執")...但佢嚴重營養不良...胸骨都見到 ...
amatiel 發表於 2010-6-15 19:50

你係邊到買嫁?

記得好似你話你朋友有太陽生左B, 可以俾你養
如果有心想養, 趁細會易d教佢少d亂叫~
clymcm 發表於 2010-6-14 23:07

係啊,,出左世啦,,琴日去左睇bb,,
但我怕我唔識教

係啊,,出左世啦,,琴日去左睇bb,,
但我怕我唔識教
winglb 發表於 2010-6-18 23:40

bb好易教........唔怕
我係永恆的新手

可以點教少d亂叫?

可以點教少d亂叫?
winglb 發表於 2010-6-19 00:00

毒啞佢~~~~
我係永恆的新手

=口=咁都得....
不過d bb就真係好似啞左咁,,only張開個咀同不斷點頭