返回列表 發帖

金魚街XX店橙葵同迷你金

間中去買嘢會見到隻橙葵. 次次都係一隻, 唔知係咪同一隻呢? 有冇人近日見過? 覺得佢健康嗎?

另外有隻迷你金, 會同人 Hello 同 byebye, 好似幾活潑, 不過好細粒. 唔知係咪我以前見到嘅大隻呢? 請問迷金正常身形大概係點咖?

橙葵向市面只有一隻...應該係同一隻...同埋應該唔止一歲?

我叫那橙葵"mui-mui". 她有時同人say "hello". 已兩歲. 去年本想買她回家但遇到金頭凱克 -- 不敵凱克的可愛 --結果.........現在每次到金鱼街XX店都跟"mui-mui"玩. 以前她很怕出籠外, 現在已克服了.

我叫那橙葵"mui-mui". 她有時同人say "hello". 已兩歲. 去年本想買她回家但遇到金頭凱克 -- 不敵凱克的可愛 --結果.........現在每次到金鱼街XX店都跟"mui-mui"玩. 以前她很怕出籠外, 現在已克服了.
mayfire 發表於 2010-4-3 15:24

買la...買la...
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好似3皮幾?

好似3皮幾?
楚峰 發表於 2010-4-3 15:29

楚峰, 以你平時底衫加牛仔褲嘅look上去問應該係呢個價錢,你著好啲上去嘅話,應該會平啲

2歲???  計下細葵禁左幾耐~

楚峰, 以你平時底衫加牛仔褲嘅look上去問應該係呢個價錢,你著好啲上去嘅話,應該會平啲

2歲???  計下細葵禁左幾耐~
cheerios 發表於 2010-4-3 17:07

haha!!  應該係話擺明淨係問價既樣走上去就係咁既價錢@@"

其實成日係雀街出現的人鸚鵡店應得
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我記得我上年去問係二皮幾

可能我都係牛記.....紅人開我行我40000
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

嘩, 好貴. 唔怪之得咁耐都未有人帶返屋企.

戈隻橙葵次次一見到我就開冠@@
佢開我2皮幾 但係我邊會有咁多錢呢

分期都唔係好貴姐~

好貴~

分期都唔係好貴姐~
jeffleelm 發表於 2010-4-4 01:17

如果佢接受我提議既50年還款計劃...我可以考慮買佢返去...

隔一排...又賣...好多時都係同一隻... 好慘 ~~

起碼5歲!
ONON

有錢加比我都一定買 太鍾意戈隻

等我買左佢等你地恨下先(講笑咋)~

等我買左佢等你地恨下先(講笑咋)~
jeffleelm 發表於 2010-4-4 19:04

開我2皮幾....................ho ho