返回列表 發帖
Swire 真係好幸福~~~

出籠第一時間痾屎~

我提出喪叫王選舉~以片段選出喪叫王,我提名街坊的"發仔"同sesese既"路乎"
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我提出喪叫王選舉~以片段選出喪叫王,我提名街坊的"發仔"同sesese既"路乎"
風中飛鸚 發表於 2010-6-12 11:15

整番個最靜既太陽選舉@@...

比賽方式....
每一隻雀單獨進行....
主人以及同伴要係10尺以外.
同時工作人員係1尺以外量度分貝
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

到你要佢叫~佢又彩你都傻~要各自在家錄影~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

整番個最靜既太陽選舉@@...
楚峰 發表於 2010-6-12 11:21

得~ 跟cozzy sir既賽例一樣~

比賽方式....

風中飛鸚 發表於 2010-6-12 11:15

自知犬兒無料同猛將fight
不過仍想湊熱鬧分享一下~

臨時求鬼其片一段~
約六成功力
(不想各下愛鸚有共鳴的話, 切勿盡開喇叭)
[youtube]9J-UadMxiwE[/youtube]

臨時求鬼其片一段~
約六成功力
9J-UadMxiwE
clymcm 發表於 2010-6-12 13:08

個箱係咪已經隔音滅咁d聲ga喇?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

佢叫 Swire , 主人sisilicon 冇講錯, Swire 真係成日大叫
加上初到陌生環景不安,佢每日不停大叫
而且,每一聲都叫得超大超響及超大,絕不欺場,
果然係 [喪叫王] !

由於忙於大叫,5得閒做其他野
所以,圖中的蜜 ...
Ming 發表於 2010-6-12 01:37

Swire   遇到Ming 真好命水 唔駛做棄鸚
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

得~ 跟cozzy sir既賽例一樣~

比賽方式....
clymcm 發表於 2010-6-12 12:58

師妹
我唔係cozzy sir 呀........
我係新手上路呀
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

臨時求鬼其片一段~
約六成功力
9J-UadMxiwE

NIKE呢下都小野 ,
當芬達同花花共嗚果陣.........

NIKE呢下都小野 ,
blanche_lam 發表於 2010-6-12 23:50

大師話佢地唔嘈嫁.....
我係永恆的新手

大師話佢地唔嘈嫁.....
Cozzy 發表於 2010-6-12 23:51

有時佢地都會共嗚下 ,
共嗚果陣真係勁過KERORO

臨時求鬼其片一段~
約六成功力
9J-UadMxiwE

嘻..應該只係用左三成功力...如果係六成就應該係連續咁叫..10成就係盡油嘶叫加一氣呵成20秒以上再加30分鐘不停獻唱.......

但..呢D對我黎講...巳經係過去.....因為我隻己經受控(某程度上..)

嘻..應該只係用左三成功力...如果係六成就應該係連續咁叫..10成就係盡油嘶叫加一氣呵成20秒以上再加30分鐘不停獻唱.......

但..呢D對我黎講...巳經係過去.....因為我隻己經受控(某程度上..)+:壞大叔 ...
Teddy 發表於 2010-6-13 02:34

唔好講個事實出黎ma太陽朋友.....
呢度咁多人... Nike怕羞ga

拍片前的確係"六成叫"緊, 不過一放部機係隔離
佢雅興即減, 就如你所說..只餘三成
(hehehee 騙你唔到tim~ 反正夠嚇新手回頭就算)

NIKE呢下都小野 ,
blanche_lam 發表於 2010-6-12 23:50

呢d時候...就唔好同我地爭la~
你朋友行既並唔係呢條路線
叫佢專心d, 小心保住個靚招牌吧

個箱係咪已經隔音滅咁d聲ga喇?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-12 13:42

你養灰鸚係明智之舉~
如果咁樣你已經覺得好嘈...太陽鸚鵡應該入唔到你門口~

個箱既東南西北上天下地都好通風~
所以...我估計應該滅到0.1%音~

你養灰鸚係明智之舉~

clymcm 發表於 2010-6-13 07:28

要睇下孔同膠的ratio
我係永恆的新手

你養灰鸚係明智之舉~

clymcm 發表於 2010-6-13 07:28

我都心有所屬........灰鸚專門店
太陽同灰鸚....
就好似...
一個陽光充沛活力無限多言活潑坐不定表情多多動作多多人見人愛車見車載吸引全場目光的小孩 v
一個灰灰黑黑沉沉默默性情孤癖怕羞又細膽成日唔知佢諗緊乜但唔聲唔聲又會嚇你一驚的隱蔽小孩

有好 有唔好,不能两全其美。我咁怕嘈,真係無得揀。
或者,v 仔都可以,Cozzy 話v 仔完全唔嘈 (但楚峰都話芬達花花唔嘈喎)
我都喜歡太陽,亦非常羨慕,佩服 和同情 太陽嘅主人
淺灰鸚 =晴晴, 女