返回列表 發帖
係囉所以我諗佢買既唔係我諗既鸚鵡
而係我今日見到既好似雞尾但係就身係紅色,都幾colorful既..唔知係咪叫red rose
19# yokojune
我家有隻雞尾....菠蘿b
迷你金剛....亞妹(走左)
黃邊紅腹錐尾.....金金

係囉所以我諗佢買既唔係我諗既鸚鵡
而係我今日見到既好似雞尾但係就身係紅色,都幾colorful既..唔知係咪叫red rose
19# yokojune
hifai619 發表於 2010-6-12 21:59

係rosella........比較難教的雀
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

係啦係啦,,我係見到依款
我估應該唔係好識講野..因為佢好似雞尾
我今日見到講得好靘...但覺得佢好似我隻雞尾

22# Cozzy

16# hifai619

http://www.youtube.com/watch?v=ddFjy8ONWac
係a~~個老闆娘開價1200 打個8折....即係960...之後我叫佢減d(話同佢買籠....)
之後佢話900 la~~咁我買埋個籠5x +糧5x 佢話收齊頭 1000算

24# aocfun

點解禁平既
加我做個朋友同交流下養雀雀既心得啦;]
Msn:lovebabylam95@yahoo.com.hk

係啦就係佢喇....
係咪唔識講野ga

24# aocfun

我識講價 lo
因為雖然係同一品種但佢d雀既色係無 youtube入面咁令=.=

哈哈哈!好勁丫你
加我做個朋友同交流下養雀雀既心得啦;]
Msn:lovebabylam95@yahoo.com.hk

rosella is a kind of parrot???

roeslla is a group of parrots.....2 examples
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

我唔駛講價都有好價呀

27# aocfun

我今日都見到D BB...真係揀唔落手...全部沒精打采咁...

我今日都見到楚峄同個靚女一齊...仲帶埋2隻太陽tim....
仲請合桃比隻大白食哦

32# 楚峰

22# Cozzy

=.=完成同意-,-我申隻手指埋去籠邊(無開籠)
已經嚇到亂飛=.=.....(可能尋日剪腳環嚇傻左)

我今日都見到楚峄同個靚女一齊...仲帶埋2隻太陽tim....
仲請合桃比隻大白食哦

32# 楚峰
hifai619 發表於 2010-6-13 01:48

你是誰...@@?

盧柏記個隻? 個隻唔係大白...係藍眼巴丹黎架~

你邊會留意到我地依d 小人物...唔係呀我見你時你餵緊個男人帶黎既白雪雪鸚鵡.但係你太陽隔離個隻.你初初比果仁佢食先,但唔啱佢口味,,你再比合桃佢食.. 佢主人仲張原先佢唔食個粒果仁比番你隻太陽食TIM
我當時就係帶住2個小朋友既少婦

35# 楚峰

22# Cozzy

=.=完成同意-,-我申隻手指埋去籠邊(無開籠)
已經嚇到亂飛=.=.....(可能尋日剪腳環嚇傻左)
aocfun 發表於 2010-6-13 10:41

等你出上手post......rosella好有難度.....如加油呀
我係永恆的新手

我係永恆的新手

仲請合桃比隻大白食哦

32# 楚峰
hifai619 發表於 2010-6-13 01:48

楚峄要加油.KittyChu家姐?

係啦係啦,,我係見到依款
我估應該唔係好識講野..因為佢好似雞尾
我今日見到講得好靘...但覺得佢好似我隻雞尾

hifai619 發表於 2010-6-12 22:09

我估唔係好識講野,,但口哨可能ok,,
條片果隻都好得意
http://www.youtube.com/watch?v=y44tMFkxQ5k