返回列表 發帖
34# yokojune

明白,唔該哂
考慮中.....
考慮藍頭定迷金中....
千古將材 發表於 2010-6-12 00:14

兩仲分別好大但有一個共通點.......唔可以同雞尾係同一個籠養......
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

41# Cozzy

兩種都黐人
兩種都大叫
差唔多姐
由不虞之道,攻其所不戒
msn:ex_plus@sinaman.com
一隻雞尾=戎仔

41# Cozzy

兩種都黐人
兩種都大叫
差唔多姐
千古將材 發表於 2010-6-13 00:30

吟雞尾都黐人,都叫...差唔多la
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

我隻衰仔唔黐我
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

我隻衰仔唔黐我
千古將材 發表於 2010-6-13 00:33

吟就要反省下個原因
我係永恆的新手

原因唔係好清楚...
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

原因唔係好清楚...
千古將材 發表於 2010-6-13 00:48

雞尾好多時都好黐人......如果怕人就花多小小時間LA
我係永恆的新手

47# Cozzy

我都慢慢培養緊,培養左個零月je,時間尚淺,等下過多3幾個月應該冇問題架喇
我會努力架喇,永不氣餒
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

47# Cozzy

我都慢慢培養緊,培養左個零月je,時間尚淺,等下過多3幾個月應該冇問題架喇
我會努力架喇,永不氣餒
千古將材 發表於 2010-6-13 01:47

比個叻你
我係永恆的新手

兩仲分別好大但有一個共通點.......唔可以同雞尾係同一個籠養......
Cozzy 發表於 2010-6-12 11:42

可否列出藍頭與迷金的大分別嗎
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

我對哩2種都唔係好應識.....
不過一種係中小形,一種係中大形.....
亞馬信成年後...好多時有咬人的問題....
有d書寫藍頭係比較會學人話的鸚(只係比灰鸚同黃頸差)
佢地發情時比較aggressive...係Hormonal Aggression
迷金係最小的金剛....
好多時都有金剛的性格.....
有時幾好咬口....
再深入d就唔識la....
不過2種都好多人養...
好多人可能比到意見你
我係永恆的新手

51# Cozzy

唔該哂,
再等待其他師兄姐解答,唔好意思,希望各位唔好嫌我煩就好喇,唔該哂各位
由不虞之道,攻其所不戒
一隻雞尾=戎仔

51# Cozzy

唔該哂,
再等待其他師兄姐解答,唔好意思,希望各位唔好嫌我煩就好喇,唔該哂各位
千古將材 發表於 2010-6-13 23:56

多問好過買錯!!!
我係永恆的新手