返回列表 發帖
答既應該唔係5位都係男士...雪寶寶應該係女士?
楚峰 發表於 2010-6-14 12:38

你又知???唔通你真係對女性零舍敏感
我而家都係偷緊雞

白痴ヌ不停問東問西都有人回啦..你咪慌張起來,我們無聊ヌ善良的
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

你又知???唔通你真係對女性零舍敏感
我而家都係偷緊雞
Snowbaby 發表於 2010-6-14 15:28

可能係唔知,大師的法號叫癡心.....................
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

偷緊~~~(舉手)

其實working hour 最多人答 (問非所答 )
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

其實working hour 最多人答 (問非所答 )
BoBoBoBo 發表於 2010-6-14 15:35

實在唔多想日日放工後
繼續對住部曉噴幅射既電腦..

有鸚鵡, 無電腦~

樓主會唔會好無奈? 幾個鐘前煩緊無人答,幾個鐘後已經去到40+個回覆,但大部份係師奶吹水
真係唔好意思

死喇! 樓主問咩ga ? 我地叉左去無雷公咁遠tim
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

實在唔多想日日放工後

有鸚鵡, 無電腦~
clymcm 發表於 2010-6-14 15:47

我就有鸚鵡, 有電腦
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

我就有鸚鵡, 有電腦
Cozzy 發表於 2010-6-14 15:52

....但唔用腦
淺灰鸚 =晴晴, 女

各位工友....recap番先
宜家想養隻鸚鵡, 比較鍾意雞尾同lb,  唔知養邊種好. 有行過旺角雀街同均記,但唔知去邊間買, 雀同籠要幾多錢?
我係永恆的新手

雖然有啲離題, 但越睇越過癮

我都係......
Cozzy 發表於 2010-6-14 15:16

....師奶
淺灰鸚 =晴晴, 女

雖然有啲離題, 但越睇越過癮
shania662 發表於 2010-6-14 16:14

只係 "啲"
你真大量~

....師奶
BoBoBoBo 發表於 2010-6-14 16:16

我都係偷上....
c9 唔易做呀!!!!
我係永恆的新手

自己冇正式養過鸚鵡, 只係細個老豆養雀仔, 我幫手清潔雀籠同幫雀仔沖涼. 宜家想養隻鸚鵡, 比較鍾意雞尾同lb,  唔知養邊種好. 有行過旺角雀街同均記,但唔知去邊間買, 雀同籠要幾多錢?

shania662 發表於 2010-6-13 16:07

蚊番個主題番黎先~

其實我一開始都係養雞尾先ga, 不過可惜佢英年早逝
後來陰差陽錯俾隻太陽鸚鵡電親
結果家嘈屋閉, 偶有寧日

我地呢棵樹既主席有個好正既post (可能你都睇過~)
我依家耐不耐都會從溫一下, 好有用!
同你分享下~
http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=15&extra=page%3D1

我都係偷上....
c9 唔易做呀!!!!
Cozzy 發表於 2010-6-14 16:32

你又知!!!

你又知!!!
clymcm 發表於 2010-6-14 16:33

因為我應識一位男c9.....
我係永恆的新手

實在唔多想日日放工後

有鸚鵡, 無電腦~
clymcm 發表於 2010-6-14 15:47

屎火...我日日除左瞓覺同去廁所...基本上電腦在前....鸚鵡在后....幅射在中間!

我就有鸚鵡, 有電腦
Cozzy 發表於 2010-6-14 15:52

我隻鸚鵡間唔中陪我一齊用電腦,
佢會企響我膊頭一齊上網…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…