返回列表 發帖

鸚XXX既harrison糧係邊度入貨?

我見harrison個網只有大圍個間既地址,鸚XXX係咪問大圍攞貨? 大圍定鸚XXX既糧平d?

其實都係睇你住那裡,鸚XXX在九龍,
大圍在新界,除非冇貨,才要搵遠過自己住的地方買,
相差價多少,車資都冇計

我諗緊鸚XXX係咪賣水貨, 因為大圍話佢係sole distributor,所以想知鸚XXX既貨點攞

我想問吓香港賣幾多錢一包5lbs? Pepper這種。在加拿大要約$45。
我是一隻Scarlet Macaw, 今年5歲, 住係加拿大, 你們好!

HK$275, 香港平d, 仲唔使PST, GST.

如果我樓下有得賣~我唔會因為平十元八元而坐二三十元車去半日買包糧~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

應援團 : Capricorn_1977_@Hotmail.com

☆☆我在窗台無籠放養雀雀☆☆
相思、彩鳳、愛情烏、雞尾、珍達…
每日食、瞓、玩 ,食、瞓、玩,食、瞓、玩 .....

如果我樓下有得賣~我唔會因為平十元八元而坐二三十元車去半日買包糧~
風中飛鸚 發表於 2010-6-9 22:55

你講大話!

7# Ming
以前爆谷食無 pepper ge, 唔鍾意, 同佢轉 pepper, 佢都幾鍾意, 不過後黎換毛,見新生 ge 毛唔多靚,就轉左 high potency. 點知佢好鍾意,食得比 pepper 仲好,所以無同佢轉番 pepper.

Louis, 其實長期食 high potency 有無問題? 可唔可以從便便情況知道有無需要轉番普通呢?

我十幾隻都係食長期食Harrison, 我自己就 High Potency 同 Pepper 間中轉下, 換換口味.
視乎品種, 如玫瑰葵花, 亞馬遜等易肥, 容易患脂肪瘤既品種, 就唔太建議長期食 High Potency.

我十幾隻都係食長期食Harrison, 我自己就 High Potency 同 Pepper 間中轉下, 換換口味.
視乎品種, 如玫瑰葵花, 亞馬遜等易肥, 容易患脂肪瘤既品種, 就唔太建議長期食 High Potency.
Louis 發表於 2010-6-10 11:03

你食雀糧?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

係呀, 好過食飯呀!   

咁細葵係咪易肥易患脂肪瘤既品種? 我係咪應該好似你咁兩隻隔住食.

細葵唔係.

你食雀糧?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-10 11:09

我都有試下.....
kaytee/zupreem原味比較淡,zupreem水果糧ok好味,roudybush/pretty bird/harrison都比較濃味
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

harrison比較濃味咩??
咁迷金係咪都易肥架??

harrison我只係食過High Potency,好味嫁
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

應援團 : Capricorn_1977_@Hotmail.com

☆☆我在窗台無籠放養雀雀☆☆
相思、彩鳳、愛情烏、雞尾、珍達…
每日食、瞓、玩 ,食、瞓、玩,食、瞓、玩 .....

視乎品種, 如玫瑰葵花, 亞馬遜等易肥,既品種, 就唔太建議長期食 High Potency.

LOUIS 請問灰鸚 容唔容易患脂肪瘤?

玫瑰葵花唔太建議長期食 High Potency

咁應該食幾耐,同轉其他咩糧對佢最好??
玫瑰葵花 ENVY仔