返回列表 發帖
Louis:收到, 已用索帶固定燈的位置

主席:我每次喂完佢之後, 都會將溫度升高至32-35度三幾個鐘
     我睇完主席湊大24C的過程後, 都有同你相同的徵狀, 尋晚都瞓得唔好 , 心掛掛咁, 今朝六點幾就起身喂咗一次, 喂完我又瞓過
     我阿媽見到我咁樣, 好抵死咁問我呢兩日係咪過得好充實....俾佢吹漲!!!!

carolee:而家一日食四次, 大約7:30AM , 12:00PM, 6:00PM, 11:30PM, 請問各位有冇問題??

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

啱啱睇下佢瞓咗未, 原來我老媽塞咗隻毛公仔陪佢瞓, 激死

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

你媽好有趣
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

你媽好Q

你媽媽好有童真
會幫忙,驚雀雀悶

你搞到你媽媽又中鸚鵡毒

1隻鸚鵡bb係咪俾左好多歡樂你一家呢~
2現在感覺到做父母的辛酸啦~
3他現在已經比較穩定~只要你繼續保持~就冇事架啦~
4不用太擔心次數問題~你好快掌握到~
5唔洗多謝~你願意問我~即係睇得起我~我開心都黎唔切~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

Garu 好可愛, 你做頭像張相好正, 好似侏羅紀第一集, 兩個小朋友在吃大餐時見到隻速龍個影個幕
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

原帖由 sesese 於 2009-7-13 15:41 發表
Garu 好可愛, 你做頭像張相好正, 好似侏羅紀第一集, 兩個小朋友在吃大餐時見到隻速龍個影個幕

唔講唔覺~講左又幾似~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我係暴龍,嘩吼!!!!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我想問下暖燈係咪一定要加温控??見到yahoo有得買..想冬天用來幫隻雀保暖(about 4 month old)

鸚鵡bb因為未生出底毛~又沒有父母保暖~所以一定要有溫暖裝置~
而一般飼養在室內的成鳥~不會太迫切性需要暖燈~(又得罪人)
只要晚上蓋布已經好足夠~除非有特別凍日子~

祝 Garu快高長大, 身體健康
Raco

我買黎想在冬天用..because之前o個隻無任何保暖...有一日涷..第二朝就..............
但唔知洗唔洗買埋個温控..咁岩見到咪問下lo

我覺得用溫控冇乜作用,溫控需要用探頭黎探測溫度,如果用係暖燈度,咁個探頭要放係邊呢?空氣係非良好導熱體,所以用溫控作用不大,如果用係魚缸就準。
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

如果換轉係我~多一件電子儀器~就多一個出錯機會~用最簡單溫度計就可以~

卡哇兒呢~~
keep住影下佢d近照寫真喔.
你悄悄的離開...就如你悄悄的來...雪糕
小白,青椒.唔會大細超

原帖由 LazyBB 於 2009-7-14 12:58 發表
卡哇兒呢~~
keep住影下佢d近照寫真喔.

係呢~你應該每日用同一個角度~同一個距離影~睇下每日變化~又益下我地丫~

開個新post~每日變化都影俾我地追下~

好, 等我轉頭係育鸚孵化區開個新POST做紀錄先...

主席, 我有個好大的問題...

我睇咗好多的喂奶過程, 見到全部的鸚鵡B係食奶果陣都好搶口, 但係我隻Garu仔佢食奶果陣好鬼衰格, 每次開始喂果陣, 都要夾硬橇開佢個口先肯開始食, 完全唔覺佢肚餓咁款, 又成日都用條利頂返出黎, 食一支奶都頂返五份一支出黎, 究竟點解呢??我見佢個嗉嚷已經空咗出黎喇喎? 係咪我開奶開得太杰呢?? 而家我開到好似芝麻糊咁杰身....

而家我一日喂四次, 7:00AM, 01:00PM, 7:00PM , 11:30PM  每次都喂兩支, 再加少少水,係咪喂得太多呢??

感謝

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~