返回列表 發帖

吉隆坡雀鳥公園

這是全世界最大的可以讓雀鳥自由飛翔的雀鳥公園, 環境好大自然好舒適好relax, 跟日本的花鳥園那種比較人工的感覺又完全不同

給遊客拍照的猛禽也馴服得像家裡的鸚鵡一樣, 連貓頭鷹和鷹的指甲都是滑嘟嘟的呢!

公園記念品店買了鸚鵡公仔, 四隻加埋才HK$300

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

嘩~~~~~~~~~~~~好想去呀~~~~~~~~~~~~~~~~~

好正丫,我仲以為你帶埋隻大白去

我想要隻紫藍金剛.....的公仔!!!!!

背向鏡頭果隻係咩金剛呀???
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

好多雀雀, 好想去呀

我都係近排去過呀~~ 雖然入場有D貴, 但影相好抵!!!
好玩 =)))!

D雀乖都好似假,個隻貓頭鷹D眉飛晒出嚟好有型,入場費幾錢呀?

好朋友,睇你們玩得禁enjoy真開心呵.
啲鷹好型呀!

嘩正呀好多雀睇.........

原帖由 SugarSugar 於 2009-6-24 21:54 發表
好朋友,睇你們玩得禁enjoy真開心呵.
啲鷹好型呀!

隻PINKO係買比你架!

去了兩次吉隆坡都未參觀過雀鳥公園,第三次要去見識吓!

嘩............好正丫

睇到好想去呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

我覺得馬來西亞對各類雀鳥都好好,大部份雀鳥公園
都好大同好自由, 下次有機會一定要去行吓!

D相好正, 有鷹同鸚一齊, 好難得
ONON

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

我同老公養左3隻雀
1隻大白 ~ pearl~死過翻生〔仔〕
2隻灰鸚 ~ 豆豆(女)~  BB(女)

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-6-24 19:41 發表
好正丫,我仲以為你帶埋隻大白去

我都好想可以帶埋佢地一齊去旅行呀!

原帖由 sodagreensimon 於 2009-6-24 19:47 發表
我想要隻紫藍金剛.....的公仔!!!!!

背向鏡頭果隻係咩金剛呀???

唔知係咩野金剛, 但d毛色好特別好靚, 所以專登影佢背脊

原帖由 agnes283 於 2009-6-24 21:12 發表
D雀乖都好似假,個隻貓頭鷹D眉飛晒出嚟好有型,入場費幾錢呀?

入場費39馬幣一位, 大概HK$90, 我覺得都算好抵呀!

HK$90位, 唔貴!
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)