返回列表 發帖

魚缸變化編更新版

會一路更新
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

主席,個缸開始有啊睇,努力加油!

好正下哦!
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

有些草明顯生長中.有些草明顯活不了,應該拔走嗎?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

原帖由 風中飛鸚 於 2008-12-29 12:16 發表
有些草明顯生長中.有些草明顯活不了,應該拔走嗎?

應該拔走!係咪變左黃色
有冇需要浮萍??

係靚咗妤多, 加油!
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

原帖由 MANDYLEAD 於 2008-12-29 12:46 發表

應該拔走!係咪變左黃色
有冇需要浮萍??

太陽草開始變黃,浮萍有什麼用?有好多隻,邊隻先有用?

浮萍可以俾d青蛙坐上面休息.

原帖由 風中飛鸚 於 2008-12-29 16:37 發表

太陽草開始變黃,浮萍有什麼用?有好多隻,邊隻先有用?

太陽草又真係難種d!如果變黃我會扔左佢,
當然如果有得救既就唔洗理佢!!
廢時影響缸既形象...
其實浮萍冇乜用!只係我自己鍾意
我覺得有浮萍會靚D...用邊隻,都係自己鍾意
有長有短,大葉D又有細葉D
不過如果用得太多,又會阻住D光線射入水入面
會搞到個缸暗左

我買過啦~覺得d水會濁d,我養魚要養到自己咁,睇落去要直情冇水咁款先得 ,

原帖由 風中飛鸚 於 2008-12-29 17:23 發表
我買過啦~覺得d水會濁d,我養魚要養到自己咁,睇落去要直情冇水咁款先得 ,

係咪咁

我都好鍾意水位比較高

飛鸚,你係唔係好鐘意餵BB呀?

你想生個bb 比佢餵呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

原帖由 sesese 於 2009-1-2 15:58 發表
你想生個bb 比佢餵呀

我o係佢個魚缸post問,梗係關於魚既BB啦~
我有排都未打算生BB

主席養魚都有心得,幾有職業水準,

原帖由 MANDYLEAD 於 2008-12-30 22:49 發表

係咪咁

我都好鍾意水位比較高

你條魚好靚

原帖由 perry 於 2009-1-6 21:46 發表

你條魚好靚

主席鍾意養細魚,我鍾意大魚

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-1-6 21:56 發表

主席鍾意養細魚,我鍾意大魚

你條好靚, 是水頭嗎?
我條個頭是肉頭, 我個人喜歡自然d. 剛剛病完 , 好反post比你看
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

吉穿左會縮嗎?

唔穿都會縮...