返回列表 發帖

寶貝小豬o麥

我想問有冇人養/養過豬仔(寶貝小豬o麥果d)呀?
上網search過, 要辦好多證, 仲要得美國先有...
我想問有冇人知道多d資料呀? 香港有冇得買?
麻煩了...

我上網見過有人養...其實都好多下...
`好多人都係偷偷養...唔會搞咁多手續
不過要小心唔好買到一d大大隻既豬
不過最好就要領牌

係呀... 咁前輩知5知道香港邊度有呀?
estimate過, 如果美國伸講辦證等等, 都要8K左右, 又怕可能仲有另外收費我5知...

原帖由 imtamama 於 2008-8-1 14:23 發表
係呀... 咁前輩知5知道香港邊度有呀?
estimate過, 如果美國伸講辦證等等, 都要8K左右, 又怕可能仲有另外收費我5知...

聽人寵物店有可能有..你去搵搵都好

我見過魚街地舖賣1000元廣州400元,
有人養到200斤
見到有人將葵鼠剪晒d毛扮豬仔,(非常之似)
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

my neighbour's 寶貝小豬o麥
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

原帖由 大M 於 2008-8-1 16:27 發表
my neighbour's 寶貝小豬o麥

隻豬是否在香港?
我有一隻灰鸚叫祥仔、一對雞尾、兩隻雞尾兄妹:(大眼仔,大眼妹)

原來大m咁有米....好似豪宅,
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

回復 7# 的帖子

yes, in Hong Kong
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

嘈及嗅嗎?
認人嗎?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

原帖由 風中飛鸚 於 2008-8-2 00:30 發表
嘈及嗅嗎?
認人嗎?

聽講識認人 豬好聰明架
嘈就唔會好嘈既...聽你點教姐 臭唔臭都係睇你點打理
一般打理都好易

係咪好似d豬欄咁養, 都要圍欄及鋪乾草呢?

我成日覺得豬好臭...
去下d真既豬欄... 陣味臭到想嘔~

有d大種豬扮迷你豬, 養大左先知, 真係唔知劏左佢好定點...
你的心中藏有秘密, 而我依然想要觸碰~
郤可怕觸碰就會崩毁, 我陷入了躊躇的螺旋中......

在酒吧內,有人見到一隻冇左後腳既豬,問主人點解攪成咁,
主人答.:隻豬會掃地/洗衫/做飯/
路人問:那關後腳何事?
主人答:咁本事既豬,點"寫"得一次過殺左黎食丫,咪慢慢一dd食囉
(只是笑話,唔好當真,唔好鬧丫,冇對寵物不敬丫)

我以前係協會同豬豬玩過, 其實唔多臭, 講真咩動物都有味視乎你自身接唔接受到! 好可愛架, 分分鐘仲乖過狗! 嘈就你搞到佢好生氣先叫, 唔會冇啦啦大叫架! 講真我除左青蛙外咩動物都話得意同摸! 怪人一名
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

細個養雞仔, 養大左真係劏黎食~
唔知咩原因特別唔好味....
就算係有感情都唔影響味覺~ 真係好難食~
你的心中藏有秘密, 而我依然想要觸碰~
郤可怕觸碰就會崩毁, 我陷入了躊躇的螺旋中......

我最憎蛇.一定唔會養.

好多年前,荃灣凌x寵物店有bb豬,我捉黎玩,抱住佢,鬼揸咁嘈,叫到你放低佢為止..
不過而家無咩pet shop賣豬,SAA有隻豬呀,就係被人拋棄,因為買既時間話係迷你豬,點知養養下而家成隻馬咁大....

呢隻好似人地d大花白豬
ONON

[quote]原帖由 tangsokwan 於 2008-8-2 14:07 發表
好多年前,荃灣凌x寵物店有bb豬,我捉黎玩,抱住佢,鬼