返回列表 發帖

今日執相,要分享,千里迢迢去食碗ラーメン……

FACEBOOK已經POST過,
之不過咁,今日執相見到有幾張相,
所以POST出黎SHARE一下,
同埋見呢度好似無提過,
唔知大家有無興趣去試下呢………

見到呢條人龍,大家都係為左一碗拉麵

見到龍尾嗎?

就係呢間

間舖大間到呢

得幾款你揀

有得食

灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

豚王sell既係博多拉麵, 其實hk都有好多唔錯既麵館都係日本人開既, 唔洗去等咁耐
向尖沙咀, 美麗華商場有間叫"一平麵"都係日本人開的, 都唔錯, 起碼唔洗等咁耐!

豚王sell既係博多拉麵, 其實hk都有好多唔錯既麵館都係日本人開既, 唔洗去等咁耐
向尖沙咀, 美麗華商場有間叫"一平麵"都係日本人開的, 都唔錯, 起碼唔洗等咁耐!

唔係士丹利街,係"中環蘭桂坊和安里8-13號和安樓地下",

OPENRICE

有興趣既可以去"開飯"度睇睇其他COMMENTS!
mmchu 發表於 2011-4-30 13:41

thanks mate

it seem location 中環士丹利街, am I right?
miumiu 發表於 2011-4-30 10:14

唔係士丹利街,係"中環蘭桂坊和安里8-13號和安樓地下",

OPENRICE

有興趣既可以去"開飯"度睇睇其他COMMENTS!

it seem location 中環士丹利街, am I right?

差不多每星期都經過果道,
初見到以為係投注站排長龍排到出黎添!
原來係排隊食麵!
要排隊的都唔多arm我,無乜耐性!

我都係舊年去食,
我好記得個日係2010年11月29日,
因為28號個晚我去飲,
我專登請第二日假,
咁見無乜特別野做,
咪去食碗麵,
點知要等咁耐……

唔知而家仲要等幾耐先有得食呢??
mmchu 發表於 2011-4-25 21:28

農曆年前果一排黃昏去過唔洗排,不過係最後一碗,我地2個人食一碗

星期一都咁多人.....我係舊年去食,果陣可能無咁多人知...所以無咁多人排隊.....
30分鐘就可以入去食到

同埋......如果要我排3個鐘,我一定唔會食....
煙花 發表於 2011-4-25 18:41

我都係舊年去食,
我好記得個日係2010年11月29日,
因為28號個晚我去飲,
我專登請第二日假,
咁見無乜特別野做,
咪去食碗麵,
點知要等咁耐……

唔知而家仲要等幾耐先有得食呢??

星期一都咁多人.....我係舊年去食,果陣可能無咁多人知...所以無咁多人排隊.....
30分鐘就可以入去食到

同埋......如果要我排3個鐘,我一定唔會食....

請問豚王是否免費?

有次我見到馬會門口排長龍~人地話有多寶獎~所以要排幾個鐘~
我話中硬頭獎都唔排丫~何況排完都只係食碗麵~仲要俾錢~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

平日去會好小小,食其實ok
但要當係日本食一碗咁.....因為都接近成舊水
如果要排隊唔洗試,唔洗的話可以一試
煙花 發表於 2011-4-24 23:53

我個次去已經係平日,星期一黎架,
點知都係咁多人,
乜香港有咁多人唔駛返工既咩?
我十一點鐘開始排,到兩點先有得食,
走個陣仲有好多人等緊,
香港真係有好多好得閒既人……

平日去會好小小,食其實ok
但要當係日本食一碗咁.....因為都接近成舊水
如果要排隊唔洗試,唔洗的話可以一試

其實幾好味,不過唔值得要等咁耐,
我只係去食過一次,
排左成三個鐘,只係食左廿分鐘,
值唔值得真係見人見智!

有咪好好味?

日賣200碗o既豚王~~