返回列表 發帖

有感而發-女士們響地鐵化妝笑爆咀

雖然我都係女仔,會化妝同扮靚,不過我就一定會響屋企化埋先出去,因為化妝既目的都係為左唔比人見到個醜樣姐~
不過以我每日早上返工時間搭地鐵所見,經常都會見到有OL響車箱化妝,我覺得搽下唇膏都冇咩所謂,但有D人離譜到響度登大隻眼夾眼睫毛同搽眼影搽睫毛膏,響個不穩定既車箱中晝眼線,仲要妙晒咀咁搽粉底,成個醜態搬晒出來比人睇佢化妝前同化妝後個樣,超難頂呀!可能我搭果條係中環線,所以早上特別多呢D妝前妝後睇~
笑爆咀的一次,有位LADY搽搽下個粉底卜竟然唔小心咁跌左落隔離個男人既XX(重要部位)…..真係魚爆…我就笑爆咀咁滯

好佩服呢班女士們~

好彩我係男仔

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 柑仔b 於 2009-1-17 11:00 發表
雖然我都係女仔,會化妝同扮靚,不過我就一定會響屋企化埋先出去,因為化妝既目的都係為左唔比人見到個醜樣姐~
不過以我每日早上返工時間搭地鐵所見,經常都會見到有OL響車箱化妝,我覺得搽下唇膏都冇咩所謂,但 ...

極度同意。 我搭紅van返工都有個女仔係咁,西環上車化裝化到去北角,夾眼睫毛同晝眼線先好野,有時我好想整盅佢,碰一碰佢等佢變花面貓。
Popeye + 光頭仔 (黃化雞尾女) - 08年3月
毛毛 (灰雞尾仔) - 08年10月
草餅 (綠和尚女) - 08年11月
綠茶 (綠和尚仔) - 09年7月

原帖由 哥哥 於 2009-1-17 11:20 發表
我當你係女仔

重提舊事

坐地鐵真係好多嘢睇架 ..  
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

回復 6# 的帖子

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2009-1-17 11:35 發表
吸到d咩好野....

人生百態囉..
睇 D 人爭位坐啦, 痴線佬自言自語啦, 化妝啦, 鬧交啦, 大聲講電話啦, 教仔啦 ... 等等等等
唔會悶架 ..
不過 我都係鐘意搭巴士多 D
因為 搭地鐵 真係有好多人博慒架, 試過好多次架喇..
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 yuki 於 2009-1-17 11:45 發表

人生百態囉..
睇 D 人爭位坐啦, 痴線佬自言自語啦, 化妝啦, 鬧交啦, 大聲講電話啦, 教仔啦 ... 等等等等
唔會悶架 ..
不過 我都係鐘意搭巴士多 D
因為 搭地鐵 真係有好多人博慒架, 試過好多次架喇 ...

巴士一樣有人生百態,只不過大部份人唔係面對面坐睇唔到啫。
Popeye + 光頭仔 (黃化雞尾女) - 08年3月
毛毛 (灰雞尾仔) - 08年10月
草餅 (綠和尚女) - 08年11月
綠茶 (綠和尚仔) - 09年7月

原帖由 哥哥 於 2009-1-17 11:49 發表

博慒 妳點對付佢地

一般我都會即刻閃開, 掘住佢囉 ..
因為唔知係咪有心, 如果唔太過份, 就好少會出聲囉 ..
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

唉~媽咪話唔鐘意搭地鐵
唔係怕博慒 係怕麻煩
所以好小搭

原帖由 哥哥 於 2009-1-17 11:59 發表

我刀係仲2搭巴士

搭的士好啲

原帖由 哥哥 於 2009-1-17 11:20 發表
我當你係女仔

me2=.="...澳賣吉吉

我之前出街都成日化妝, 但係諗落d化妝品全部都係化學野黎, 驚第時會好殘所以唔敢化
果陣我o係英國讀書有朋友日日都化妝同著高爭鞋番學, 佢好靚, 但係皮膚好差..

原帖由 Mandy 於 2009-1-17 14:28 發表

me2=.="...澳賣吉吉

我係男仔 我係男仔 我係男仔

原帖由 ccyorz 於 2009-1-17 14:51 發表

我係男仔 我係男仔 我係男仔

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈