返回列表 發帖

又黎肥手手介紹美食~~~

今次得2樣,不過2樣最近電視都有介紹過,所以我都親自去試下~

禮記雪糕

地址:荷蘭園大馬路12號至12A

電話:28375781

營業時間:上午12:00至晚上08:00

人人都話唔好食,好難食,唔會再去食咁!我去左澳門咁多次,行過左咁多次都未食過,今次就食下啦!
因為唔肚餓,天氣又唔太熱,就咁買個紅豆雪條外賣就算

食一啖.....唔係幾好呀,好多豆,多過紅豆冰冰,又唔會太甜,4蚊一支,不過不失呀!
我食完起碼下次會再食,可能我無試其他,但感覺都幾好!

不過如果雪糕方面,食完h記果d 之後......的確應該有d 距離

第2樣

頤德行-李康記荳腐花

地址:新埗頭街19號D地下

營業時間:上午08:00至晚上07:00

呢間野勁呀...... :,首先唔好講味道......係一條橫街入面居然有檔野要排隊,呢樣都唔緊要.........,最緊要係我下午2點幾3點果陣去到排,排左15分鐘左右啦........,卒之有位到我地入去,5蚊一碗唔貴呀,但想叫個熱豆花....果陣......,佢就話"賣曬,凍熱頭漿都賣曬,得返凍豆花要唔要?"

緊係要啦,排咁耐唔要仲得了.......,不過佢除左加糖水之後,仲會加入花奶,我第一次食豆花會加花奶
卒之等到佢扲黎啦,真係名不虛傳,個面波平如鏡!d 豆花又白又滑,花奶仲可以帶返出小小豆味,5蚊碗真係要黎試下
不過記得早d 黎,因為當我地未食完果陣,佢已經賣光光........雪櫃d關掉,老闆係度埋緊數,一日係咁多碗就咁多碗,賣曬就無,唔理係幾點......所以有興趣就早d 去啦

你好像蔡x的節目, 常常都有好野食
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

窮在路邊無人問~~~~富在深山有遠親........

下次拉大隊跟你到澳門玩呢?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

又係得你食

原帖由 風中飛鸚 於 2008-11-4 00:21 發表

如果組隊,會因為人數眾多而去唔到咁多地方
如果你地去o既話,我帶大家去食下野玩下當然無問題啦

原帖由 joankong 於 2008-11-4 00:37 發表
又係得你食

唔係架,仲有我女朋友食

原帖由 風中飛鸚 於 2008-11-4 00:21 發表

絕對同意牙, 佢做領隊我地去幾日遊都仲得!
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

我星期五過去玩兩日、有無好介招呀?(食&睇)

原帖由 Hugo 於 2008-11-4 10:56 發表
我星期五過去玩兩日、有無好介招呀?(食&睇)

你想食d地道街邊野定特色菜等?
未去過威尼斯人要去下,唔賭入去行下都幾好,好靚
雖然入面樣樣都係名牌

仲有記住係威尼斯做埋會員,之後你去澳門就可以去換飛(但唔知呢個優惠幾時停)

仲有呢個大三巴都係例去,之後記住上埋大炮台睇下,差不多可以睇忍成個澳門
有時間不妨入埋個博物館,可以了解到澳門o既過去,同埋大三巴o既由來(好似入場費1個人要10蚊)

如果想睇下海咁又可以去黑沙果邊,仲有檔串燒好鬼好食......
之後出返路環葡韻,食下葡撻,睇下靚景咁

最緊要係睇下你對邊d 有興趣,我再可以介紹下

食d地道街邊野和行下、又朝到晩唔知去邊好、又唔想浪費d時間!
大三巴和威尼斯就一定會去!

夜晚可以去睇永利音樂噴泉同埋入面有棵吉祥樹

不過最好去到打去問下,佢幾點先有

因為佢係某d 時間先會有

永利澳門酒店 ——吉祥樹
地址:澳門外港填海區仙德利街永利澳門酒店二期大堂
電話:(+853)2888 9966
香港免費諮詢熱線:800 966 963
表演時間:上午10:00至凌晨2:00
(每半小時一次)

可以打去問埋噴泉

煙花, 你有冇食過當地葡萄牙嘅"血鴨飯"
聽說不錯的
Raco

葡萄牙嘅"血鴨飯"

原帖由 Raco 於 2008-11-4 16:04 發表
聽說不錯的

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

原帖由 Raco 於 2008-11-4 16:04 發表
聽說不錯的

未呀,不過乳豬仔就應該好好食

Thank you 煙花

唔該哂呀~知料好有用呀~

大家覺得有用就好........
我怕我成日出食野post,又無買手信返黎比人插咋