返回列表 發帖

有咁大地方就正啦~~~

玫瑰葵花 ENVY仔

我屋企都有甘大, 不過無圍牆, 所以唔敢將d鸚鵡養室外, 怕俾人偷.

我屋企都有甘大, 不過無圍牆, 所以唔敢將d鸚鵡養室外, 怕俾人偷.
Louis 發表於 2010-6-23 21:27

你d雀個籠都咁大
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

我d雀全部都可以晌籠入面伸直對翼, 所以我無養金剛, 如果我養金剛, 個籠至少要有五呎闊.

我d雀全部都可以晌籠入面伸直對翼, 所以我無養金剛, 如果我養金剛, 個籠至少要有五呎闊.
Louis 發表於 2010-6-23 21:40

我成日都諗係出面做個大籠,好天就擺哂佢地出去唔洗理,等我可以走入去同佢地玩,
但係老公唔理我
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

我成日都諗係出面做個大籠,好天就擺哂佢地出去唔洗理,等我可以走入去同佢地玩,
但係老公唔理我
joankong 發表於 2010-6-23 22:16

唔理你~咁咪即係yes囉! 拿拿淋整番個大玻璃屋,去你屋企gathering 班雀又可以喺裡面放飛~正呀!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

但係老公唔理我
joankong 發表於 2010-6-23 22:16

唔理你,甘就無問題啦,男人唔出聲代表無問題。

唔理你,甘就無問題啦,男人唔出聲代表無問題。
tsw 發表於 2010-6-23 22:30

男人只係唔想煩~連出句聲都懶?
淺灰鸚 =晴晴, 女

男人只係唔想煩~連出句聲都懶?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-23 22:32

唔係,指係俾面太太.... .....

佢唔出聲就當佢say yes, 我老婆唔出聲我馬上當佢say yes + 行動
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

佢唔出聲就當佢say yes, 我老婆唔出聲我馬上當佢say yes + 行動
大M 發表於 2010-6-23 23:31

做得好

你地太唔了解我老公啦,佢唔出聲唔代表冇問題,係代表唔好
我諗住燒個大鐵籠,佢唔理我,邊個幫我燒呀

joankong 發表於 2010-6-24 00:24

男人只係唔想煩唔好煩佢 law~~~
淺灰鸚 =晴晴, 女

joankong 發表於 2010-6-24 00:24

不如開個post問吓邊個/邊度可以幫你燒個大鐵籠,一定會有好多人答你,你就靜靜地起革命,比個Surprise 你老公~~~~da da....大鐵籠已经整好,仲多咗10隻葵花添
淺灰鸚 =晴晴, 女

Dream house. 不過會唔會一開門就 0.0000001秒飛走?

Dream house. 不過會唔會一開門就 0.0000001秒飛走?
爆谷 發表於 2010-6-24 09:11

咁就不如大家一齊去Design啦..一個月內起貨....Yeah! ! !
...joankong~玻璃屋 ...joankong~玻璃屋 ...joankong~玻璃屋
淺灰鸚 =晴晴, 女

支持玻璃屋~~~~~~~!!!
玫瑰葵花 ENVY仔

咁我出地方,你地黎整啦
其實我心目中係想整廖生大埔個度個種大籠,當然體積係細D啦!
要整個咁既籠,我諗都要唔少野

畫幅圖呢睇睇咩樣
淺灰鸚 =晴晴, 女