返回列表 發帖

紅耳鵯+白頭鵯

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好cuite丫~佢地幾大丫?
加我做個朋友同交流下養雀雀既心得啦;]
Msn:lovebabylam95@yahoo.com.hk

好sweet 啊!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

大師~~~~~~~~法號上手??
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

好cuite丫~佢地幾大丫?
puilam72 發表於 2010-6-28 20:43

現在2個月大吧~~~^^

好sweet 啊!
BoBoBoBo 發表於 2010-6-28 20:49

而家唔sweet 啦, 白頭追打人地. . .一 一''

大師~~~~~~~~法號上手??
Cozzy 發表於 2010-6-28 20:52

我咩都唔識

而家大個左~~

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好cute 阿 >333333333< bb仔傻傻地個樣真係好得意!

白頭大左, 而家都幾惡下 . . .

白頭大左, 而家都幾惡下 . . .
layer 發表於 2010-6-29 14:37

惡?????????????????????????????????
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

紅耳果執毛仔好得意
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

紅耳果執毛仔好得意
ching924 發表於 2010-6-30 22:34

阿媽成日話佢髮型似飛仔~~

12# layer

佢頭髮長唔代表佢係飛仔
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

12# layer

佢頭髮長唔代表佢係飛仔
ching924 發表於 2010-6-30 23:20

不過好想買罐髮泥俾佢~~~

請問你用咩糧養佢地???
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

籠裡面:
雞料<---而家買左佢地專用的糧, 轉糧中~

籠外出黎玩時:
(以下mix成糊)
雞料
相思料
米糊
乾虫仔2種

外加:
麥皮蟲

Thanks
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

Thanks
大M 發表於 2010-7-2 11:42

以上餐單有無野係唔適合ga?~

以上餐單有無野係唔適合ga?~
layer 發表於 2010-7-2 14:00

一個字好

大m都要養下??
我係永恆的新手