返回列表 發帖

喂企鵝@神戶花鳥園

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

毒死onon......................個仔la
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

毒死onon......................個仔la
Cozzy 發表於 2010-7-1 11:22

x 2..... 哈哈,
onon係時候要plan下帶個仔去睇企鵝!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

太毒啦!
佢啱啱睇完................大叫咗出來
仲話右面第二 手指企鵝超可愛
ONON

x 2..... 哈哈,
onon係時候要plan下帶個仔去睇企鵝!
mmchu 發表於 1-7-2010 11:26

係時候要清債....比個仔

等緊 confirm hotel booking, 下星期先知去唔去得成.
ONON

hahaha~

神戶花鳥園d相同video我第一樣post上來就係企鵝, 目的就是要毒onon同佢個仔

hahaha~

神戶花鳥園d相同video我第一樣post上來就係企鵝, 目的就是要毒onon同佢個仔
carolee 發表於 1-7-2010 11:42

ONON

大家都好努力~~~~毒onon個仔~~

ONON:建議你先問清楚CAROL有關去神戶花鳥園的交通, 如果自駕遊就冇所謂, 但坐公車我去掛川就真係妹仔大個主人婆, 我由東京去掛川, 坐新幹線要1.5小時, 每人費用超過7K(日元)
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

ONON:建議你先問清楚CAROL有關去神戶花鳥園的交通, 如果自駕遊就冇所謂, 但坐公車我去掛川就真係妹仔大個主人婆, 我由東京去掛川, 坐新幹線要1.5小時, 每人費用超過7K(日元)
YVONNE 發表於 1-7-2010 22:41

Thanks, Yvonne.
神戶要等吓次, 現 work 緊北海道自駕遊 (就係知車費高, 所以4個人自駕遊會低D).
機票OK, 但hotel仲未confirm.  唔知去唔去得成
ONON

神戶要等吓次, 現 work 緊北海道自駕遊 (就係知車費高, 所以4個人自駕遊會低D).
機票OK, 但hotel仲未confirm.  唔知去唔去得成
OnOn 發表於 2010-7-1 22:54

咁就要去旭川動物園LU!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

OnOn 發表於 2010-7-1 22:54

北海道,旭川旭山動物園??
岩岩岩,個度都有企鵝睇!
不過,夏天會唔會有企鵝散步睇?
因為我睇緊個map,話企鵝散步只係12-3月先有…

咁就要去旭川動物園LU!
YVONNE 發表於 1-7-2010 22:55

Yes ,  plan 緊

但隱陣計, 會先去登別海洋公園, 企鵝一定出場.
旭川動物園會有risk, 因為有時夏天天氣熱會取消企鵝遊行. 係就死火 .
ONON

Yes ,  plan 緊

但隱陣計, 會先去登別海洋公園, 企鵝一定出場.
旭川動物園會有risk, 因為有時夏天天氣熱會取消企鵝遊行. 係就死火 .
OnOn 發表於 2010-7-1 23:06

真係未必有企鵝散步…

1# carolee
有咁多款手指偶,俾仔仔見到實話要帶番屋企.
carol 成日去旅行, 羨慕啊!

唔該晒mmchu

好彩已plan咗登別,  但昨日上網check旭川, 佢地個time schedule有排到企鵝散步  上下午各一場.
ONON

13# OnOn

登別海洋公園 ge 企鵝, 我10年前探過佢地呀. 可以企係佢地旁邊,近距離接觸,真係好開心
不過果次時間控制得唔好,浸溫泉花多左時間,所以去到只係走馬看花
希望 onon 你地去得成,影多 d 相番黎分享.

唔該晒mmchu

好彩已plan咗登別,  但昨日上網check旭川, 佢地個time schedule有排到企鵝散步  上下午各一場.
OnOn 發表於 2010-7-2 09:21

咁兩個地方都去囉!

1# carolee
有咁多款手指偶,俾仔仔見到實話要帶番屋企.
carol 成日去旅行, 羨慕啊!
爆谷 發表於 2010-7-2 09:18

不過我一隻都冇買, 影咗當買咗

唔該晒mmchu

OnOn 發表於 2010-7-2 09:21

我都見個website話有兩場企鵝散步,
早上十點幾同下晝三點幾,
不過諗真d,個地下熱辣辣點叫佢地出黎散步?