返回列表 發帖
金鐘罩, 鐵布衫高手!   

失敬, 失敬.....
Louis 發表於 2010-7-2 00:18

唔明嘅?

原來神戶花鳥園都有唔少鸚鵡品種wor~
多謝carol post相!

好奇一問, 其實carol你既密集式旅遊係咪同工作有些少關係
clymcm 發表於 2010-7-2 10:36

1. 但都係細細隻嘅鸚鵡同數量小, 冇掛川咁壯觀
2. 勉強都可以咁講

真係好, 又多假, 又多錢$$, 可以一年去幾次旅行
tangpf0809 發表於 2010-7-2 10:47

係今年上半年比較頻繁, 下半年應該唔會喇!

其實我旅行時和平日我都慳儉嫁!

呢個園好似focus貓頭鷹多D, 好多品種

日本咁多好地方, 真係有排去.
OnOn 發表於 2010-7-2 09:27

係呀, 日本真係去極都唔會厭

http://forum.parrot-tree.com/attachments/forumid_8/1007011322cc00b2be87db575f.jpg.thumb.jpg
MEYER'S
.thu ...
Cozzy 發表於 2010-7-1 17:39

我估係和尚, 要問louis先知

隻雄孔雀向Frank開屏求隅
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好正呀! 有機會要要去下
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

隻雄孔雀向Frank開屏求隅
BoBoBoBo 發表於 2010-7-2 11:17

咁嘅咩? 咁隻孔雀好濫交, 佢見人就開屛

我估係和尚, 要問louis先知
carolee 發表於 2010-7-2 11:16

我估係小太陽,,好似綠頰

我估係小太陽,,好似綠頰
winglb 發表於 2010-7-2 12:15

我都覺得係綠頰小太陽.....不過唔知係mud mutation....白化??
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

可能係肉桂色

好多不同種類既貓頭鷹呀~~

仲有會跟住人行既玫瑰葵~好可愛~
玫瑰葵花 ENVY仔

好多不同種類既貓頭鷹呀~~

仲有會跟住人行既玫瑰葵~好可愛~
mavisweet 發表於 2010-7-2 19:58

第時約埋一齊去吖

第時約埋一齊去吖
carolee 發表於 2010-7-3 15:25

就下半年啦!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

果兩隻和尚D色好青BB
個樣比起HELLO仔仲細個.....
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

5576係meyer's parrot
鸚鵡店有隻放左3-4年.......
上2個星期先比人買左.......
我問過佢唔會再入
Cozzy 發表於 2010-7-1 18:41 (

Thanks Cozzy~
鸚鵡店有咩??!!! 我之前都成日上去(灣仔就少d) ...見唔到o既