返回列表 發帖

神戶花鳥園

神戶花鳥園冇掛川花鳥園咁多鸚鵡, 也沒有千隻太陽飛來飛去, 但卻多了好多隻可同人接觸的貓頭鷹, 交通也非常方便易去
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

japan.................................
I miss there......................

MEYER'S

佢係MUD野來的?
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

請問IMG_5576 o個隻係咩野品種呀?? 好靚好型呀

請問IMG_5576 o個隻係咩野品種呀?? 好靚好型呀
amatiel 發表於 2010-7-1 18:28

5576係meyer's parrot
鸚鵡店有隻放左3-4年.......
上2個星期先比人買左.......
我問過佢唔會再入
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

CAROL你覺得掛川好玩D定神戶好玩D呀?
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

CAROL你覺得掛川好玩D定神戶好玩D呀?
YVONNE 發表於 2010-7-1 22:26

可能因為掛川多鸚鵡, 也可能先入為主, 也可能是第一次去感受特別深刻又有新鮮感, 都係覺得掛川好玩d!  

不過交通就神戶的確好方便, 由大阪坐JR去, 來回加埋一個人都係1340日元

可能因為掛川多鸚鵡, 也可能先入為主, 也可能是第一次去感受特別深刻又有新鮮感, 都係覺得掛川好玩d!  

不過交通就神戶的確好方便, 由大阪坐JR去, 來回加埋一個人都係1340日元
carolee 發表於 2010-7-1 23:15

的確平好多喎!
街坊話出年要去清水寺還神, 等我又去玩下
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

的確平好多喎!
街坊話出年要去清水寺還神, 等我又去玩下
YVONNE 發表於 2010-7-1 23:40

點解要去清水寺還神嘅?

點解要去清水寺還神嘅?
carolee 發表於 2010-7-2 00:07

我DADDY三日內兩次發生交通意外都毫髮未傷, MOMMY傷少少, 所以要還神

我DADDY三日內兩次發生交通意外都毫髮未傷, MOMMY傷少少, 所以要還神
YVONNE 發表於 2010-7-2 00:12

好彩世伯伯母吉人天相, 逢凶化吉

都係唔明, 點解度度都唔去要去清水寺? 唔可以去黃大仙呀, 車公廟呀果D咩?

金鐘罩, 鐵布衫高手!   

失敬, 失敬.....

好彩世伯伯母吉人天相, 逢凶化吉

都係唔明, 點解度度都唔去要去清水寺? 唔可以去黃大仙呀, 車公廟呀果D咩?
carolee 發表於 2010-7-2 00:16

我地啱啱响嗰度祈福同許願嘛!
講到尾街坊都係搵藉口去多次, 佢好鍾意京都

YVONNE 發表於 2010-7-2 00:20

我都覺得去還神只是藉口吧!
咁快d plan下黎緊"還神之旅"行程…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

YVONNE 發表於 2-7-2010 00:20

好橋
ONON

呢個園好似focus貓頭鷹多D, 好多品種

日本咁多好地方, 真係有排去.
ONON

原來神戶花鳥園都有唔少鸚鵡品種wor~
多謝carol post相!

好奇一問, 其實carol你既密集式旅遊係咪同工作有些少關係

真係好, 又多假, 又多錢$$, 可以一年去幾次旅行
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

差d漏咗呢張好可愛任摸細細隻貓頭鷹tim!  如果香港比養, 都好想養番隻
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊