返回列表 發帖

我愛旅行~但我另一半唔鐘意-_-

灰~
周氏鸚鵡家
http://hk.myblog.yahoo.com/candysinyi

咁上次honeymoon呢?

點解o既

我都係啊

年紀大,體力不計,去一次來回香港機場己可當作去了旅行
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

點解有人會唔中意去玩架?!

有無d地方有佢中意既野架~
得閒引下佢~睇下佢會唔會改變主意~~
玫瑰葵花 ENVY仔

我同我既另一半都未試過坐飛機去旅行既~

點解有人會唔中意去玩架?!

有無d地方有佢中意既野架~
得閒引下佢~睇下佢會唔會改變主意~~
mavisweet 發表於 2010-7-6 14:54

唔出奇丫,我都有朋友唔鍾意去旅行,當年大家都係年輕人,我都覺得好奇怪,後來了解原來佢覺得出國有好多未知嘅野可以發生,唔鍾意風險。 杞人憂天都可以係真, no big deal~

CAROL~你都識講honeymoon la~佢唔會連honeymoon都唔去既~其實以前都唔係咁ga~我地拍拖都會keep住一年去一次~可能佢想去既地方已經去過啦~索性而家話去旅行好麻煩唔去喎...連我最想去既日本都....
周氏鸚鵡家
http://hk.myblog.yahoo.com/candysinyi

年紀大,體力不計,去一次來回香港機場己可當作去了旅行
BoBoBoBo 發表於 2010-7-6 14:32

我天天都在旅行
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我住沙頭角, 每日至少花四小時於交通上, 日日都係旅行.....

我住沙頭角, 每日至少花四小時於交通上, 日日都係旅行.....
Louis 發表於 2010-7-6 22:46

咁不如你介紹一下沙頭角沿路風光

我天天都在旅行
Cozzy 發表於 2010-7-6 20:37

why??

CAROL~你都識講honeymoon la~佢唔會連honeymoon都唔去既~其實以前都唔係咁ga~我地拍拖都會keep住一年去一次~可能佢想去既地方已經去過啦~索性而家話去旅行好麻煩唔去喎...連我最想去既日本都....
柑仔b 發表於 2010-7-6 20:33

oh, 咁牙, 都唔知有乜辦法? 同朋友or外家去旅行得唔得呢?

why??
carolee 發表於 2010-7-6 22:56

佢份工返機場呀~

佢份工返機場呀~

cheerios 發表於 2010-7-7 00:00

咁咪可以介紹下機場d得意嘢比大家認識囉!?

沙頭角風光

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Louis 發表於 2010-7-6 22:46

每日花四個字(20分鍾)於交通上,單車返工睇田間風光,行田基路

每日花四個字(20分鍾)於交通上,單車返工睇田間風光,行田基路
tsw 發表於 2010-7-7 06:22

嘩! 有人係度晒命呀!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

天天都在旅行
Cozzy 發表於 2010-7-6 20:37

呢d 工作環境,會令人唔想去旅行嗎?
淺灰鸚 =晴晴, 女