返回列表 發帖

第一次撘飛機旅行……去邊呀?

我第一次撘飛機旅行係去日本,東京加大阪,
想當年好多日本旅行團都係去晒呢兩個地方,
個次去玩左七日,
真係好多年lu,個時機場仲響九龍城…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

第一次搭飛機去北京, 仲係第一次見落雪, 第一次係湖上溜冰

第一次去桂林, 手抱咁大, 淨係記得漏左高飛公仔响飛機上...
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

第一次去桂林, 手抱咁大, 淨係記得漏左高飛公仔响飛機上...
YVONNE 發表於 2010-7-8 12:10

呢個係你既"童年陰影" bor...

第一次搭飛機係沙士後~
去泰國~

第一次搭飛機是30年前去台灣.

第一次搭飛機係沙士後去東京自遊行

第一次搭飛機去北京七日團, 行圓明園行到中暑, 去好出名果間野食北京填鴨又食到肚疴
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

第一次搭飛機去泰國,午機去,早上7點返

第一次搭飛機係跟團, 都係去東京+大阪, 都係o係九龍城搭, 都係去o左7日~
o個次係同媽媽一齊去~第一次見到感受到落雪,不過落得好少, 但係都好開心~,
係一個好好o既回憶

第一次搭飛機去台灣探親,係第一次亦係唯一次係九龍城上機~
旅程無咩印象,因為當時仲係小學生,
只係好記得同哥哥(大我兩歲)兩個小朋友搭飛機,
會有空姐帶住,最早落機,又可以行特別通道~
玫瑰葵花 ENVY仔

89年...去美加.....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我仲未搭過呀

小學一年級, 菲律賓團, 仲記得同阿哥爭窗口位坐

第一次搭飛機去北京七日團, 行圓明園行到中暑, 去好出名果間野食北京填鴨又食到肚疴
sesese 發表於 2010-7-8 15:46

一定畢生難忘…

第一次搭飛機去泰國,午機去,早上7點返
YEEYEE 發表於 2010-7-8 15:47

加埋咪無左一日?

第一次搭飛機係跟團, 都係去東京+大阪, 都係o係九龍城搭, 都係去o左7日~
o個次係同媽媽一齊去~第一次見到感受到落雪,不過落得好少, 但係都好開心~,
係一個好好o既回憶
amatiel 發表於 2010-7-8 16:40

我個次係暑假出發呵…

第一次搭飛機去台灣探親,係第一次亦係唯一次係九龍城上機~
旅程無咩印象,因為當時仲係小學生,
只係好記得同哥哥(大我兩歲)兩個小朋友搭飛機,
會有空姐帶住,最早落機,又可以行特別通道~
mavisweet 發表於 2010-7-8 17:58

點解得你兩個小朋友出發?

89年...去美加.....
Cozzy 發表於 2010-7-8 18:09

woo.... 我到而家都未試過衝出亞洲…

我仲未搭過呀
chrischeung 發表於 2010-7-8 18:20

唔緊要,將來大把機會呢!