返回列表 發帖

有冇人去過菲律賓呢~~~~~??

有冇人去過菲律賓呢??

我自己應該會係9月尾去

大家有冇好介紹~

我睇到佢d地方真係好靚
好似避世天堂咁>v<

諗起都開心..

菲律賓中我最喜歡長灘島 (Boracay) 水清沙靚,沙灘有三公哩長.

長灘島好似冇旅行團..我搵唔到@@

我自己就好有興趣去宿霧!!!

星期日既中環算唔算?

3# yeekii0123

買Package 多數是四日

我去過宿霧~~不過二十年了
我有四隻鸚鵡
一隻叫[笨招]...[黑頭]
一隻[招積仔]...[珍達]
一隻[亞帆]...[雞尾]已在彩虹橋
一隻[亞達]...[雞尾]已在彩虹橋

Some Photos I take at Boracay

如果去長灘島唔好慳少少錢坐車駁船(因為路程好轉接),應該坐細飛機喺島直接降落,otherwise會前後唔見兩日。

如果住貴啲嘅酒店,前面嘅私家海灘唔會有枯木/葉/雜物,只有爽身粉咁幼嘅白色沙

1# yeekii0123
三年前7月份去過宿霧保和島, 氣候非常過好,24-28度C,環境優美,最佳休閒度假地方特產: 懶猴, 早晨海豚表演.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小妹妹灰鸚

1# yeekii0123
三年前7月份去過宿霧保和島, 氣候非常過好,24-28度C,環境優美,最佳休閒度假地方特產: 懶猴, 早晨海豚表演.
CTL 發表於 2010-7-18 00:12

D懶猴好似公仔咁, 好得意喎!

D懶猴好似公仔咁, 好得意喎!
carolee 發表於 2010-7-20 13:20

懶猴有名你叫, 動作非常慢, 如非接觸,以為是公仔. 只在保和島才有.

ctlau
小妹妹灰鸚

懶猴有名你叫, 動作非常慢, 如非接觸,以為是公仔. 只在保和島才有.

ctlau
CTL 發表於 2010-7-20 23:56

保和島是ー個非常好的地方~~正呀

我今晚出發去CEBU, 希望遲D有相你睇

wa!!!好呀!!!你去完快dd比我睇相>w<!!!!

當地係咪主要講英文多?

我想自由行, 但係我英文......................

去到比人賣左都唔知咩事

菲律賓可以用英語溝通, 馬尼拉無嘢好玩兼治安麻麻 , 可在宿霧搭船去保和島住宿環境非常靚, 保和島可以遊朱古力山, 參觀眼鏡猴(全世界只有保和島有而且數量稀少), 另可住宿蜜蜂農莊.

就算唔識游泳都可以去其他島玩浮潛(好值得玩), 水底好多生物同各種魚類, 貝類(超過手掌大)及海星不能帶出境.

香港很少團會去長灘島但可以買package自由行.

菲律賓可以用英語溝通, 馬尼拉無嘢好玩兼治安麻麻 , 可在宿霧搭船去保和島住宿環境非常靚, 保和島可以遊朱古力山, 參觀眼鏡猴(全世界只有保和島有而且數量稀少), 另可住宿蜜蜂農莊.

就算唔識游泳都可以去其 ...
keryl 發表於 2010-7-23 15:30

朱古力山
小妹妹灰鸚

17# CTL
小妹妹灰鸚

@@咁 洗費一個人大約幾$到??

唔係好識英文, 自由行去會唔會唔安全..

http://nixx.idv.tw/index.htm

哩個網上遊記介紹宿霧同巴拉望~好鬼靚~~~
玫瑰葵花 ENVY仔