返回列表 發帖

2010 07 17 長隆大馬戲

雖然座位接近山頂, 但視覺角度非常之好
全場爆滿, 梯級也坐滿了人
全場拍爛手掌, 仍在回味中

嘩! 乜咁快手嘅!

影得好靚呀! 係咪都係用NEX支套鏡影嫁? 可以ZOOM得咁遠好利害呀!

嘩! 乜咁快手嘅!

影得好靚呀! 係咪都係用NEX支套鏡影嫁? 可以ZOOM得咁遠好利害呀!
carolee 發表於 2010-7-19 08:34

唔係nex, 我揹左支400mm zoom上去,好鬼重
nex支得3倍,唔好急,考慮清楚先

映得好好呀~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我15號去睇,,,可能係星期五所以冇全場爆滿,,可以自己搵位坐
果日掛住睇都冇影到相,,你影得好靚啊

Carol, Simon, winglb
thanks

映得好靚呀~zoom到超近呀~~

你唔映都唔知~原來d人d樣係咁既~~
玫瑰葵花 ENVY仔

你唔映都唔知~原來d人d樣係咁既~~
mavisweet 發表於 2010-7-19 11:30

我掛住睇, 袛係影左小小

影得好靚呀! 我都需要買支400mm zoom! 儲錢! 儲錢!

影得好靚呀! 我都需要買支400mm zoom! 儲錢! 儲錢!
sonic 發表於 2010-7-19 12:01

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

咁遠都影得咁好呀….勁

Very nice pictures~~

Any shooting at the zoo?

好利害, 咁遠都影得咁清楚.

400mm~~~~~~~~我來la
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我15號去睇,,,可能係星期五所以冇全場爆滿,,可以自己搵位坐
果日掛住睇都冇影到相,,你影得好靚啊
winglb 發表於 2010-7-19 10:53

15號應該是星期四,我16號星期五去睇都可以自己搵位坐,但真的好好睇

好靚好靚!係咪用nex body 加 400mm 鏡影ga?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

大M,寶哥哥,pinko,
Thanks.

Very nice pictures~~

Any shooting at the zoo?
cheerios 發表於 2010-7-19 17:15

I was back to Dongguan
I will post some photos from zoo this weekend,

好靚好靚!係咪用nex body 加 400mm 鏡影ga?
BoBoBoBo 發表於 2010-7-19 22:15

not from Nex,  Nex + A mount adaptor + sony/minolta lens = Manual focus only
(sony/minolta lens with internal motor may have auto focus after Sony fixed the software issue......)

巧靚呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

我最近比人用ep-2 毒~~~~~個evf 好正

nex有無evf呀?
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!