返回列表 發帖
Yours are much cheaper than me.   The exchange rate was 8.95 - 9.03.
And it is quite expensive during summer holiday.   Everything has upcharge (air ticket/ hotel room) because I booked quite l ...
OnOn 發表於 2010-8-10 12:58

嘩,$$$差好遠…
我地早個幾兩個月就book,
因為我地想去睇雪祭,
所以要一早搵定,
兼且我地唔係撘direct flight,
所以又會平dd,好似去羽田又會平dd,
咁仲好,我可以留一日響東京行街濕平,
最緊要係要去上野買野食做手信…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

Only the package(3 nights hotel) was HK$8,800/person.   Whole trip is around $15,000.00 - $16,000/person (not including the gift).

夏天去呢個價錢算平啦~~ 國泰好多時淨機票都八千...

我零八年三月去,咁啱華航有少量特價機票,$2000,史上最平,並且搵到coupon半價租車,去到仲免費upgrade to 四驅車。 不過...慳左啲錢用嚟喺定山溪住左晚好貴嘅溫泉酒店.... 二千幾蚊一個人一晚...已經係淡季特價...

日本路費幾貴~  六個人租van最抵...

一家4口,  兩兒仍在求學, 祗能在旺出發

夏天去呢個價錢算平啦~~ 國泰好多時淨機票都八千...

我零八年三月去,咁啱華航有少量特價機票,$2000,史上最平,並且搵到coupon半價租車,去到仲免費upgrade to 四驅車。 不過... ...
cheerios 發表於 2010-8-11 18:19

呢個價錢既機票,好吸引…

呢個價錢既機票,好吸引…
mmchu 發表於 2010-8-11 22:05

好想試下夏天去,睇花同去遠啲嘅town 好多野冬天玩唔到... 不過夏天機票/酒店貴好多,仲要Yen升到黐左...唔係好捨得...

比你參考下,我上次去,一共玩左十日,
一日東京加九日北海道,
香港--->羽田--->女滿別---->新千歲--->成田--->香港
機票,酒店,租車,食,火車費,玩(入場費),
每人大約一萬蚊,
個時兌yen約8.5
mmchu 發表於 2010-8-9 22:49

一萬蚊包埋機票??
咁其實有冇d可以跟人去??

一萬蚊包埋機票??
咁其實有冇d可以跟人去??
chrischeung 發表於 2010-8-13 15:23

係呀,一萬蚊包晒,
機票,酒店,租車,火車,食,玩(入場費)…

唔明"其實有冇d可以跟人去??"

27# mmchu

未去過日本可唔可以跟d識玩既一齊去

27# mmchu

未去過日本可唔可以跟d識玩既一齊去
chrischeung 發表於 2010-8-13 18:11

可以,點解唔得?
未去過都可以自由行,
好多forum都有日本旅遊版,
個度好多information,
問下又有人答你…

29# mmchu

唔知我下年有冇機會搵到人同我一齊去呢