返回列表 發帖
剪唔剪翼真係令人15/16
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

剪唔剪翼真係令人15/16
ching924 發表於 2010-8-10 12:36

剪左定d.....唔剪野性d.......想清楚.....
搵雀好辛苦,要上電視
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

剪左定d.....唔剪野性d.......想清楚.....
搵雀好辛苦,要上電視
Cozzy 發表於 2010-8-10 13:46

未必要上電視,只要見報,
但通常都要"佈剪"兼call消防…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

細鶏已經3歲幾, 只會跳跳跳

好叻

tsw 發表於 2010-8-10 19:24

咁細鶏同喪Bill應該好夾wow
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

咁細鶏同喪Bill應該好夾wow
BoBoBoBo 發表於 2010-8-10 21:34

細鶏自己想可能係隻白毛鶏,唔係鸚鵡

細鶏自己想可能係隻白毛鶏,唔係鸚鵡
tsw 發表於 2010-8-10 21:44

咁你要多d 帶佢出嚟晒雀喇!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

咁你要多d 帶佢出嚟晒雀喇!
BoBoBoBo 發表於 2010-8-10 21:48

係晒白毛鶏

係晒白毛鶏
tsw 發表於 2010-8-10 22:44

大白如果可以飛好形架~~~~!!!!
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

大白如果可以飛好形架~~~~!!!!
Cozzy 發表於 2010-8-11 13:56

真係

真係
tsw 發表於 2010-8-11 19:51

你d 鸚鵡通通剪翼,未飛過?
淺灰鸚 =晴晴, 女

通通無剪翼!
你見過鶏會飛嗎?

通通無剪翼!
你見過鶏會飛嗎?
tsw 發表於 2010-8-11 20:21

最近TVB 10:30pm 個千奇八怪至講緊,d 雞飛上樹棲息,真係飛ga!
淺灰鸚 =晴晴, 女

最近TVB 10:30pm 個千奇八怪至講緊,d 雞飛上樹棲息,真係飛ga!
BoBoBoBo 發表於 2010-8-11 20:35

播俾細雞睇~~~

播俾細雞睇~~~
layer 發表於 2010-8-11 20:48

我想知喪Bill沙膽英細雞一齊的時侯 ,會不會好有江湖 feel?
淺灰鸚 =晴晴, 女

tsw 發表於 2010-8-10 19:24

係咪gum 阿
我係永恆的新手

係咁啦!

跳得好可愛喔~~~~~~~~~~

真可愛好想見到細雞跳跳跳
淺灰鸚 =晴晴, 女