返回列表 發帖

飛行訓練第一課~~~~~學員v仔

最基本的飛行動作~~~~
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

v仔好叻啊
等我遲d再試下先

v仔好叻.........手指中間有嘢食

好叻

v仔好叻.........手指中間有嘢食
tsw 發表於 2010-8-9 22:50

重點係唔可以比佢睇到有野食.....都要飛過來
最初食物要比佢睇到
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

塞仔鐘意咬手指,勁

重點係唔可以比佢睇到有野食.....都要飛過來
最初食物要比佢睇到
Cozzy 發表於 2010-8-9 23:00

...........

有心機訓練~~~~~~~~~~

V仔好聽話,
發仔已經冇咁聽話, 冇杏仁, 就唔飛去指定方向...
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

V仔好聽話,
發仔已經冇咁聽話, 冇杏仁, 就唔飛去指定方向...
YVONNE 發表於 2010-8-10 01:06

妹妹,大眼仔比佢飛得仲好~~~~
佢聽左10個月 i believe i can fly 先知自己會飛
我係永恆的新手

nice
BERRI妹

佢聽左10個月 i believe i can fly 先知自己會飛
Cozzy 發表於 2010-8-10 01:19

hahaha~

V仔好叻仔呀! 小雲已經5歲幾, 都唔知自己會飛

hahaha~

V仔好叻仔呀! 小雲已經5歲幾, 都唔知自己會飛
carolee 發表於 2010-8-10 09:28

學Cozzy咁比佢地聽I believe I can fly 可能得呢
粟米 - LB
薄荷 - LB

Cozzy 發表於 2010-8-10 01:19

i believe i can fly~~~~~~ i believe i can touch the sky~~~~~~~~

我唔敢播~~~~

i believe i can fly~~~~~~ i believe i can touch the sky~~~~~~~~

我唔敢播~~~~
clymcm 發表於 2010-8-10 10:04

禁播

v 仔 好叻仔

睇見v 仔 咁開心,搞到我心大心細,唔知幫唔幫對灰鸚剪翼好!

e家寶寶好鐘意用對翼練近距離飛,但晴晴就唔多似知道自己都識飛wow。
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

v 仔 好叻仔

睇見v 仔 咁開心,搞到我心大心細,唔知幫唔幫對灰鸚剪翼好!

e家寶寶好鐘意用對翼練近距離飛,但晴晴就唔多似知道自己都識飛wow。
BoBoBoBo 發表於 2010-8-10 11:54

灰鸚可能飛得好好......唔好剪la
剪左翼的雀係要從新學飛的......
我係永恆的新手

v 仔 好叻仔

BoBoBoBo 發表於 2010-8-10 11:54

我都心大心細, 仲未決定到~~~

有翼如果control唔到可能係超級唔好玩的事.......
i believe i can touch the sky~~~~~~~~
佢地仲會
Tink about it every night and day~~~~~~~
要教識左recall就好好玩
我係永恆的新手

灰鸚可能飛得好好......唔好剪la
剪左翼的雀係要從新學飛的......
Cozzy 發表於 2010-8-10 12:07

可以飛,對灰鸚會開心好多,心肺功能都好好多 ga!
以前個隻 每朝從鸚兒房飛出屋頭再U turn 經長走廊飛入尾房再U turn 站在房門頂頂叫聲我 "早晨Good Morning..."
(你睇我屋企d門框層架通通容容爛爛,就知唔剪翼會有咩後果喇!)
唔剪翼,就會attack IP cam,以後都"睇唔到對灰鸚做緊咩" lu
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.