返回列表 發帖
今次事件~非常令人感動~我一收電話~立即叫人開post~又立即有會員見字~速到現場幫忙~

我就遠水不能救近火~不過照以往經驗~受驚鸚鵡飛行了一段路~降落之後~唔輕易再起飛~

除非再受更大驚嚇~所以我也大膽提供~細動作~慢速度~不防接近鸚鵡~

(唔係想要功勞~請大家不要誤會~)

只因毛管豎起~是受到大家感動~有感而發~短短幾十分鐘~電話交叉互換接聽~

嚴如控制中心~協調增援會員及失主~盡量發揮鸚鵡樹的功能~最後又一成功個案~

咁情形對我有乜好處~?就係咁多年俾人鬧都值得~我們存在是有實際意義~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

最喜歡紅色post轉綠色~咁快救到紅紅聖火~真開心~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

今次事件~非常令人感動~我一收電話~立即叫人開post~又立即有會員見字~速到現場幫忙~

我就遠水不能救近火~不過照以往經驗~受驚鸚鵡飛行了一段路~降落之後~唔輕易再起飛~

除非再受更大驚嚇~所以我也大膽提供~細動 ...
風中飛鸚 發表於 2010-8-13 17:00

主席萬歲! ! !
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

主人親自捉?

anyway 恭喜恭喜!!
clymcm 發表於 2010-8-13 16:59

響受驚既情況下,永遠只有主人最可信…
無錯,主人自己攪掂!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

終於放心曬

什麼主席萬歲~mmchu爸爸萬歲~

主席萬歲! ! ! 主人萬歲! ! ! mmchu 萬歲! ! ! mmchu爸爸萬歲
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

最值得讚揚係我們的氣氛~

失主願意提出要求~因為感覺幫到手~
願意伸出援手的會員~因為感覺像家人~
委員們義務工作~因為知道一定會有回報~

你們的支持~是最好回報~(除了熱吻或現金~)

捉雀經過,我老竇已經轉述左比我聽,
我唔想響呢度多講,免得喧賓奪主,
總之捉返就ok,
大家唔駛多謝我同我老竇,
呢d野,就算唔識都應該幫下手,
何況大家都係牛頭角人,
兼且來自鸚鵡樹呢個大家庭呢!

仲有,其實佢無做過d乜野,
唔知有無幫到手!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

鸚鵡樹萬歲...萬歲...萬萬歲

搵得番真係可喜可賀呀~~~~!!!!

臀結實是力量~~
玫瑰葵花 ENVY仔

又走, 嚇鬼死呀! 好彩咁短時間內搵得返~
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

捉得番故知言係開心, 但係大家都要引以為鑑, 無剪翼又開槍真係好牙煙嫁.............................

大b哥大舊金叻仔
家姐 老竇 勁
1a2b3c係細佬,
mmchu係家姐…
永遠掛住大舊金427

弓喜, 弓喜, 搵番真係好開心.

今日好忙, 但係聽到有失雀的情況又好想幫手,正在惆悵中,
好彩mmchu好快就來電問失雀詳情並叫她爸爸和愛雀一齊去幫手,
迅速找回失雀.∼∼∼∼∼實在太好
正所謂 : 樹樹精神,團結過人
又有一case 正明啦! 
不過最好緊係唔好再有失雀的情況出現啦!各位請小心謹慎呀!

今日好忙, 但係聽到有失雀的情況又好想幫手,正在惆悵中,
好彩mmchu好快就來電問失雀詳情並叫她爸爸和愛雀一齊去幫手,
迅速找回失雀.∼∼∼∼∼實在太好
正所謂 : 樹樹 ...
啤梨 發表於 2010-8-13 20:47

咁又係, 唔會次次都咁好彩............

感謝主.............Thank You Parrot-tree members

好在咋
真係好好彩
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!