返回列表 發帖

(已尋回)緊急 - 有會員在牛頭角剛剛飛走凱黑呀~~~~

緊急 - 有會員在牛頭角剛剛飛走凱黑呀~~~~

如有消息請告知主席
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

今日係黑色星期五, 大家真係要小心呀.

我住牛頭角,牛頭角邊度走失?
有無多d資料?
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

真係估佢唔到,原來就住響我對面樓!

又走雀希望快D揾返

根據我老竇回覆︰見到但係捉唔到!

有冇剪翼

無剪…
岩岩打比我老竇,話由屋企飛出去,
而家伏左響個屋簷上,
已經報警,見到有警察,
睇下有無辦法可以爬到上去!

我兩隻雀已經在現場聲援,
希望有幫助啦…

無剪…
岩岩打比我老竇,話由屋企飛出去,
而家伏左響個屋簷上,
已經報警,見到有警察,
睇下有無辦法可以爬到上去!

我兩隻雀已經在現場聲援,
希望有幫助啦…
mmchu 發表於 2010-8-13 16:28

如果無剪翼.....警察都幫唔到手.....
如果有飛慣,可以用食物試下引佢番來....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

如果無剪翼.....警察都幫唔到手.....
如果有飛慣,可以用食物試下引佢番來....
Cozzy 發表於 2010-8-13 16:34

聽我老竇同埋個師奶街坊講,
話隻雀伏左響度好耐,
應該受驚唔敢再飛…
但係因為佢停個位有d危險,
唔係咁適宜求其爬上去捉雀!

再有進一步消息,再post…

捉到啦,捉返啦…
安樂晒…

好耶~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!

放心曬~~~~~~!!
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

Yeah!!!! 點捉ga?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

本來正想找電腦~立即要求增援~立即要求增援~已經發現目標~立即要求附近會員增援~

點知搵到電腦已經捉番~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

弓喜,弓喜...................

本來正想找電腦~立即要求增援~立即要求增援~已經發現目標~立即要求附近會員增援~

點知搵到電腦已經捉番~
風中飛鸚 發表於 2010-8-13 16:50

比你激死,又話一早報左警,
其實都無…

Yeah!!!! 點捉ga?
BoBoBoBo 發表於 2010-8-13 16:49

我知用手捉~~!!!!
我係永恆的新手

雖然我無響現場,
但係全程由我老竇轉述,
我都好緊張啊!

主人親自捉?

anyway 恭喜恭喜!!