返回列表 發帖

ENVY仔自言自語

ENVY係屋企...如果見我唔到~就會係咁講野~

玫瑰葵花 ENVY仔

好得意.好可愛

lovely...............

對住講....歡迎光臨

envy好可愛阿~!好多野講 我屋企支企棍都係粉紅色ga ^^
envy個樣仲好細個~ pump仔個頭已經開始換紅色毛啦(佢1歲2個月)

個頭換紅色毛????
唔係大個左個頭都係粉紅色偏白既咩???

ENVY應該同你個隻係同一批喎~過多幾日都1歲2個月啦...
玫瑰葵花 ENVY仔

對住講....歡迎光臨
shairley 發表於 2010-8-21 00:47

佢見到係我番黎先會講"歡迎光臨"...見到其他人佢會講"HELLO~"
但一打開門要走就個個都會同佢講"BYE BYE~"
玫瑰葵花 ENVY仔

嘩! Envy 仔好叻呀! 把聲仲幾好聽添
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

個頭換紅色毛????

ENVY應該同你個隻係同一批喎~過多幾日都1歲2個月啦...
mavisweet 發表於 2010-8-21 11:27

Rolex都係就嚟1歲兩個月, 應該都係同一批.
Rolex又係當見唔到人時自言自語, 講哂我同佢講d野.

個頭換紅色毛????

mavisweet 發表於 2010-8-21 11:27

講錯了 =x=哈哈
應該話條頸果個位阿~~
envy仔有冇大隻左好多阿? pump pump大隻左+高左, 而家個頭會頂到籠頂, 我準備同佢轉籠阿~~

Rolex都係就嚟1歲兩個月, 應該都係同一批.
Rolex又係當見唔到人時自言自語, 講哂我同佢講d野.
ngkare 發表於 2010-8-21 22:45

HEHE~好似隻隻玫瑰葵都好鍾意自言自語喎~

咁ROLEX識講咩呀???
玫瑰葵花 ENVY仔

講錯了 =x=哈哈
應該話條頸果個位阿~~
envy仔有冇大隻左好多阿? pump pump大隻左+高左, 而家個頭會頂到籠頂, 我準備同佢轉籠阿~~
Mandy 發表於 2010-8-22 00:32

PUMP仔真係大隻仔左好多喎~好可愛呀~
佢而家識講咩呀??

得閒POST D相或片出黎分享下呀~
玫瑰葵花 ENVY仔

envy好叻仔好可愛呀!

吉吉連腳仔都比初回家時大隻咗, 要同佢換咗支大d嘅磨甲棍

叻叻~~~

毒死我啦......MAVIS~!
ENVY真係好叻~又肯學講野~又靚仔~

把聲同個樣都好鬼可愛, 講得好清楚.
劇毒
ONON

佢把聲線真係迷死人~
Cutie 100分~

好多野講呀!! Envy個籠佈置得好靚
玫瑰葵花真係好襯女仔~

講 "BUBU吱" 個下我笑左出黎~

自己講摸摸都會dou低頭, 好傻好可愛