返回列表 發帖

灰鸚.....撩交打

晴晴好專心咁食合成粒糧之際,寶寶就倒吊自己,多次阻礙晴晴享用晚餐
晴晴每次見寶寶爬到架下就避開,但避完一次又一次,寶寶依然阻住個地球轉
終於避無可避.....................
寶寶得賞所願 ............................氣得晴晴  
[youtube]ml_NoQx6RXE[/youtube]
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

哈哈哈

哈哈哈[img]http://i279.photobucket.com/albums/kk136/ultramanyh/Emotion_Onion_Bg/Onion_Bg_0273.gifhttp://i279.photobucket.com/albu ... g/Onion_Bg_0036.gif[/img]http://i279.photobucke ...
tsw 發表於 2010-8-26 23:26

哈哈哈 就係咁!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

hahaha~寶寶仲乜唔食嘢要撩交打?

So Q

百厭寶寶
男仔蝦女仔
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

hahaha~寶寶仲乜唔食嘢要撩交打?
carolee 發表於 2010-8-27 09:38

晴晴係大食D. 可能因為佢體形大D啦. 正因為咁, 寶寶比晴晴較早finish晚餐. 就係咁, 寶寶食完嘢就攪住晴晴.
提姆那灰鸚鵡 -- 寶寶
剛果灰鸚鵡 -- 晴晴

晴晴係大食D. 可能因為佢體形大D啦. 正因為咁, 寶寶比晴晴較早finish晚餐. 就係咁, 寶寶食完嘢就攪住晴晴.
JoeLee 發表於 2010-8-27 20:51

寶寶真頑皮晴晴乖

寶寶一玩倒吊,晴晴就無晒符!
今早晒太陽時,寶寶又搞到晴晴紥紥跳
大聲說:"走呀! 走呀! Naughty"
又進步了!
可能係寶寶用倒吊法, train 晴晴講嘢呢!
淺灰鸚 =晴晴, 女

晴晴..寶寶

晴晴成日蝦寶寶,諗深一層,唔知係咪寶寶 "先撩者賤...."
淺灰鸚 =晴晴, 女

小寶寶乖D啦

nasty boys hahaha百厭星

聰明既小朋友係百厭D既

好得意呀!! 忍忍忍。。。忍唔住就琴上去打佢一身。。。 hahahahhah

好得意呀!! 忍忍忍。。。忍唔住就琴上去打佢一身。。。 hahahahhah
GumGum 發表於 2010-8-31 11:35

係忍唔住就

講個秘密你知, 寶寶晴晴令我想起我同哥哥細個既情況.大我一歲既哥哥好鍾意令我發脾氣,我一發脾氣佢就好開心,我就好似晴晴咁,會激氣

哈哈哈! 咁你研究到呢d 係咩心態嗎? 好讓我了解了解灰鸚行為
淺灰鸚 =晴晴, 女

研究?無呀. 我覺得唔少男仔都會咁,整鬼人就覺得滿足,可能有d控制他人既心態都唔定.

雖然係寶寶撩交打,不過好多時都聽到 Daddy 在鸚兒房大叫: "晴晴,唔好蝦寶寶呀!"
淺灰鸚 =晴晴, 女