返回列表 發帖

飛鸚

[youtube]ze6AXtxe4Zk&feature=related[/youtube]
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

SHAMROCK 好野來的
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

原來唔剪翼,未夠三個月己飛得好好! 可以有個大地方放飛,好開心啊!
e 家晴晴一歲四個月大,仲唔肯飛!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

原來唔剪翼,未夠三個月己飛得好好! 可以有個大地方放飛,好開心啊!
e 家晴晴一歲四個月大,仲唔肯飛!
BoBoBoBo 發表於 2010-10-19 12:45

你唔怕走雀???
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

你唔怕走雀???
Cozzy 發表於 2010-10-19 12:49

要佢至少飛過一次才剪翼會好d。以前咩都唔識,無上腳鏈,隻灰鸚都係通屋飛,心肺功能好d ga!
剪翼,要找高手幫忙
淺灰鸚 =晴晴, 女

要佢至少飛過一次才剪翼會好d。以前咩都唔識,無上腳鏈,隻灰鸚都係通屋飛,心肺功能好d ga!
BoBoBoBo 發表於 2010-10-19 12:54

飛一次無用的....
要成日飛.....
香港D鸚鵡好多都係太早剪翼~~~~~所以唔識飛
想佢飛你要教佢呀
我係永恆的新手

飛一次無用的....
要成日飛.....
香港D鸚鵡好多都係太早剪翼~~~~~所以唔識飛
想佢飛你要教佢呀
Cozzy 發表於 2010-10-19 12:57

唔洗我地教,晴晴有寶寶教 ,寶寶自己學識飛,唔洗人教。晴晴只係好食懶飛。
淺灰鸚 =晴晴, 女

灰鸚~~~~飛.~~~~
[youtube]0UQonmMqXuk&feature=rec-LGOUT-real_rn-2r-3-HM[/youtube]
淺灰鸚 =晴晴, 女

唔洗我地教,晴晴有寶寶教 ,寶寶自己學識飛,唔洗人教。晴晴只係好食懶飛。
BoBoBoBo 發表於 2010-10-19 13:04

肥鸚,The thing resembles the main human form

9# BoBoBoBo

正到無倫

放飛風險好高.....但真係好好玩
我係永恆的新手