返回列表 發帖

尋雀!香港南區~近鴨利州走失

岩岩系我屋k飛走左..help..我都5知講咩好   系鴨
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

快落樓搵!睇吓有無!

(因為錯碼問題~我曾經幫你更改過~而流失資料~)請將詳細資料~走失情形~時間~方向~再打一次~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

快d由樓梯落樓,一路叫住佢名,儘快通知管理處,貼街招.

我住鴨利州,你住邊頭???

你落樓下~回望走失窗口的左方~看看遠離兩三百尺是什麼地方~有沒有阻礙建議物~

如果是空曠地方~全無遮擋~可能已經飛到好遠~
如果是樹林~咁就難搵~但目標可以集中~明早清晨帶同鳥籠去聽聲~
如果是大廈~快印傳單到管理處~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

飛鸚,因為我吾識打字,所以好慢sor...佢系我屋企6樓飛左落去,後尾系房署見到佢,佢好似好似好似好似好似好似好似好似好似飛左去海怡...

佢好乖架,可以上手,又吾怕人,我吾可以冇左佢

to littlecae  西邨

在西邨遺失

好多走雀主人都會發現~越乖越飛走~是定律~

因為越乖越定~主人越放心~防範就自然越低~

風中飛鸚 發表於 2010-10-25 22:23

我就系甘樣突略左....唉

風中飛鸚 發表於 2010-10-25 22:23

唉!!!!加油LA....唔好放棄....GUM大隻雞尾OK GA.....我都試過搵彩鳳.....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

唉!!!!加油LA....唔好放棄....GUM大隻雞尾OK GA.....我都試過搵彩鳳.....
Cozzy 發表於 2010-10-25 22:26

thx  但我地尼到好多阻礙物

加油!!加油

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

thx  但我地尼到好多阻礙物
catcat6703 發表於 2010-10-25 22:27

比D信心自己.....唔好放棄
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

d相相今日影

比D信心自己.....唔好放棄
Cozzy 發表於 2010-10-25 22:34

thx 會的.....我冇左佢真系吾得,好有感情..

我落去揾先..天日可能返5到學,but最緊要find到