返回列表 發帖

新加坡 Jurong Bird Park

果朝搭巴士去Bird Park成架車加埋我得兩個客仲以為太遠冇乜人去, 點知去到先發現絕大部份人都係搭旅遊巴或揸車去~

嘩....................嘩....超級靚相

1000x

WOOOOO~~~~ 毒死人咩~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

哇~~~
好鐘意貓頭鷹﹗﹗﹗

好靚喎!
可以成為下次旅行候選地
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

影得好清晣!

影得好靚, I like 第6張鴨鴨

有冇餵吸蜜?

好正呀~~!!!
真係要plan下去新加坡先得~

你今次行程係點架?詳細d同大家分享下呀~
玫瑰葵花 ENVY仔

靚呀 公園內多唔多鸚鵡呀?
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

這是我目標之一, n年前跟團去過, 但限時限刻歸隊, 好冇隱, 最好都係自由行
我的鸚鵡叫做Koo Koo

d相好靚呀! 要搵機會去E個雀鳥公園先得

影得好靚, I like 第6張鴨鴨

有冇餵吸蜜?
Edward 發表於 2010-11-16 09:49

Lory Loft差唔多最後先去, 因為趕時間走冇餵到, 加上都唔平(好似S$6)~

好正呀~~!!!
真係要plan下去新加坡先得~

你今次行程係點架?詳細d同大家分享下呀~
mavisweet 發表於 2010-11-16 12:11

我其實係去印尼潛水, 因為要係新加坡轉機所以就stay behind一日去行下Bird park
行完Bird park後去Chinatown及Clarke Quay附近行下食下野就已經差唔多一日行程~

靚呀 公園內多唔多鸚鵡呀?
sesese 發表於 2010-11-16 15:16

有少量金剛, 葵花, 亞馬遜係放養近門口處
吸蜜最嘆養係一個超大鳥舍入面有大把遊人餵食(我睇住佢地邊食邊噴屎)
有個southeast asian birds鳥舍入面有d錐尾鸚鵡
而其他鸚鵡就係Parrot Paradise入面按品種分籠養
我去果日陰天又落少少雨, 籠養既鸚鵡哩埋晒入巢箱或樹葉入面, 攪到好冇睇頭..

有少量金剛, 葵花, 亞馬遜係放養近門口處
吸蜜最嘆養係一個超大鳥舍入面有大把遊人餵食(我睇住佢地邊食邊噴屎)
有個southeast asian birds鳥舍入面有d錐尾鸚鵡
而其他鸚鵡就係Parrot Paradise入面按品種分籠養 ...
J-son 發表於 2010-11-17 22:00

咁咪好震撼?!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

nice photos~~~
貓頭鷹好型呀
波子(塞仔), 拖肥 & 肥妹(LB)
八週年(塞仔)