返回列表 發帖

21.11.2010 鸚鵡樹 -- 花花世界七週年

鸚鵡樹 -- 花花世界七週年~~~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

寶寶, 晴晴

咁多............鸚兒想毒死人咩

睡公主是晴晴~~咁多灰鸚之中~~~佢最懶!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

點解咁多位影咗樹樹七週年相,都唔見Cozzy隻碌葛鸚兒相

點解咁多位影咗樹樹七週年相,都唔見Cozzy隻碌葛鸚兒相
tsw 發表於 2010-11-22 00:04

HAHA...
今日我係紅衣忍者......
同V碌係一個唔起眼的角落食下睇下.....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

HAHA...
今日我係紅衣忍者......
同V碌係一個唔起眼的角落食下睇下.....
Cozzy 發表於 2010-11-22 01:21

穿紅衫都係相人留意,又宄搶眼
都唔出尼亮下相,比人影下相

穿紅衫都係相人留意,又宄搶眼
都唔出尼亮下相,比人影下相
Amazonshan 發表於 2010-11-22 01:49

所以我好小穿紅衫....今日係出門口時是但拿到的....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

d 鸚鵡衫好得意呀~

所以我好小穿紅衫....今日係出門口時是但拿到的....
Cozzy 發表於 2010-11-22 01:52

碌葛好乖呀~
都唔咬人既~~~~

謝謝分享    D相好靚

灰鸚多到唔知邊隻打邊隻
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

瘦猛猛灰鸚~樂樂

碌葛好乖呀~
都唔咬人既~~~~
真正 發表於 2010-11-22 11:28

HAHA....
咬果時你睇唔到姐.....
我之前有record佢d 馴化過程
我係永恆的新手

琛仔隻五彩金剛真係好得意呀
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

咁多隻灰鸚,我只係認得寶寶…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

好多相
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

咁多隻灰鸚,我只係認得寶寶…
mmchu 發表於 2010-11-22 13:38

我都係只係認得寶寶

我鍾意琛仔同埋琛仔隻五彩金剛......

仲有層層呢?

我有張v仔碌葛加靚女相。靚女話OK,我就upload 過你睇啦!
層層無去BBQ!
三隻灰鸚背晒光那張 (真失敗! ) ,中間的是Yee Yee 的樂樂。
淺灰鸚 =晴晴, 女