返回列表 發帖
希望盡快尋到主人

腳上冇腳圈﹐甘會唔會係無証居文呀﹐甘仲要你都講埋出黎﹐小心有扐子佬呀
terboi 發表於 2010-11-23 22:34

我都唔清楚~ 因為我冇養開鳥類的, 如主人黎認番佢, 我都會好小心問清楚佢 ^^ 謝謝你的提醒~

好可愛
早日尋回
愛情鳥(7仔9仔)+黃化雞尾(大雞)+原灰(冬菇)+小達摩(Rocky)

你是否放牠在膠箱我可以借出一個雀籠給你暫養牠

升升升~~~ 
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

係呀!
係小達摩b女
快d出現住人喇~~

我家的細佬係紅咀的~~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你的小達幾大呀?????

你是否放牠在膠箱我可以借出一個雀籠給你暫養牠
Mr_fran 發表於 2010-11-24 17:59

我暫時用個鐵籠養住先, thanks ^_^
不過佢成日伸個咀出黎 ...

係呀!
係小達摩b女
快d出現住人喇~~

我家的細佬係紅咀的~~
cokelam 發表於 2010-11-25 00:00

隻眼好大好靚呀
請問點分佢地係男定女呢 ?

26# cokelam

我喜喜已經換完毛啦, 你的好似面上仲換緊喎

Mr_fran :
我的細佬大約7個月到~~

catlp :
小達摩佢細時全部係紅咀~~
到大少少會變黑咀的
就係女仔喇~~
好彩有人執佢返屋企咋~~
夜晚又涼左佢又無野食~~都唔知點算!!

carmenchungkm :
係呀!上面的相己係早前影了~~
依家都有換毛呀!!
好攪笑佢換到有個紅色V字係心口
^^

31# cokelam

我喜喜而家就好似條頸帶左頸巾咁, 一個圈, 都幾搞笑

唔知佢主人有無向漁農處報失?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

31# cokelam

我都有隻小達摩但你那隻的毛色好正呀

Mr_fran :
細佬都未換好毛~
依家有d唔同樣了
你又有小達摩呀!
有無相可以睇下呢~?

catlp :
近日有無人聯絡過你呢?
你家的雀女又幾好嘛?

Mr_fran :
細佬都未換好毛~
依家有d唔同樣了
你又有小達摩呀!
有無相可以睇下呢~?

catlp :
近日有無人聯絡過你呢?
你家的雀女又幾好嘛?
cokelam 發表於 2010-11-27 22:08

一星期有多了, 還沒有人聯絡過我
已經買左個雀籠比佢, 如原主人冇黎認領, 會將他收歸國有
哩2日雀雀成日嘰哩咕嚕咁講野.. 仲會 "呀嘿嘿嘿嘿" 咁笑, 好攪笑 !!

是時間收歸國有 未呀!

email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

一星期有多了, 還沒有人聯絡過我
已經買左個雀籠比佢, 如原主人冇黎認領, 會將他收歸國有
哩2日雀雀成日嘰哩咕嚕咁講野.. 仲會 "呀嘿嘿嘿嘿" 咁笑, 好攪笑 !!
catlp 發表於 2010-11-29 10:55

仲有無人聯絡你呢????

up up up up up up