返回列表 發帖
我有有線, 但冇錄影機
燉雪梨 發表於 2010-11-30 11:19

打電話俾我~急事~90220909
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我提議當天一個大型聚會~約定某卡拉ok~唱歌同睇有線~book佢幾間房~各自俾錢~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

打電話俾我~急事~90220909
風中飛鸚 發表於 2010-11-30 11:21

約我去卡拉ok嗎?
我的鸚鵡叫做Koo Koo

因為好多時有線電視係連埋上網一齊用=="
如果唔係唔太抵用
但我個有線淨係拎黎Loop每日新聞
Saiga 發表於 2010-11-29 07:31

我唔係上網都用有線,
只係當年唔知為左睇咩野足球比賽申請左,
一直用到今時今日咁之麻……
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

我有有線, 但冇錄影機
燉雪梨 發表於 2010-11-30 11:19

有線,我有…
錄影機,我無……

約我去卡拉ok嗎?
燉雪梨 發表於 2010-11-30 15:50

你開胃丫~我係香港首席舞男~

有線,我有…錄影機,我都有我可以錄在cd,
如你們有人識post上網或者大量copy你可聯絡我

有線,我有…錄影機,我都有我可以錄在cd,
如你們有人識post上網或者大量copy你可聯絡我
亞賢 發表於 2010-11-30 22:56

太好剌有人可以錄影到~

不過放上網都有一定難度因為節目時間長60分鐘
youtube有15分鐘長度限制, 即是要先將條片split開4段分開upload, 睇果時會好唔方便
vimeo冇長度限制但per file限500MB, 即是要將60分鐘節目壓縮成500MB但又要保持到畫質及解像度會有d困難
如果哩度有熟手壓片人士幫手就最好~
如果冇既話我都可以試下, 但唔包效果一定理想~

即係番板vcd啦~好啦~咁亞賢e次斷正~人贓併獲~連律師都可以免啦~洗定個八月十五~

今天 1 Dec 2010 經濟日報C2版有講 On On 和小卡比,還附有照片!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

今天 1 Dec 2010 經濟日報C2版有講 On On 和小卡比,還附有照片!
BoBoBoBo 發表於 1-12-2010 22:25

我全不知情, 可否e-mail給我看看?
ONON

即係番板vcd啦~好啦~咁亞賢e次斷正~人贓併獲~連律師都可以免啦~洗定個八月十五~
風中飛鸚 發表於 2010-12-1 14:45

鸚鵡全數交由飛鸚照顧

我全不知情, 可否e-mail給我看看?
OnOn 發表於 2010-12-2 01:02

讓我叫人Hold起張報紙先!   遲d email 給你!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

讓我叫人Hold起張報紙先!   遲d email 給你!
BoBoBoBo 發表於 2-12-2010 01:11

Thank you
ONON

太好剌有人可以錄影到~

不過放上網都有一定難度因為節目時間長60分鐘
youtube有15分鐘長度限制, 即是要先將條片split開4段分開upload, 睇果時會好唔方便
vimeo冇長度限制但per file限500MB, 即 ...
J-son 發表於 2010-12-1 02:06

應該唔會60分鐘都係,可能只係其中1 part...

BoBoBoBo 發表於 2010-12-1 22:25

我老闆都係睇"經濟日報",
但係佢習慣每日都會拎份報紙返屋企…
知道得太遲添…

應該唔會60分鐘都係,可能只係其中1 part...
楚峰 發表於 2010-12-2 08:05

不過套片講雀仔相信大家都會想睇晒成集~
凱克Nico + 雞尾燒賣

1. 假設我係上載者, 如果有問題最多都只係上載者上身
2. 視頻網站對懷疑侵權影片只會直接刪除了事
3. 如果有幸post到上黎大家最好盡快睇左佢, vimeo有個好處可以將上載既原檔直接下載, 就算唔得閒睇都下載定落電腦先
4. 避免太揚影片唔對公眾開放, 只會set password開放比鷹舞樹會員
5. 影片只會保留一星期後刪除, 如果有心睇/下載既一個星期時間已好足夠
6. 目的係方便冇有線既人都有機會睇到, 睇下大家仲有冇其他concern剌~
凱克Nico + 雞尾燒賣

BoBoBoBo 發表於 2010-12-1 22:25

我都想睇,可不可以放上網一齊睇

BoBoBoBo,  唔該晒!

收到你的e-mail,  原來係介紹[萬千寵愛]各集內容.
每集60分鐘一個主題, 有各類動物.
ONON