返回列表 發帖
死喇..有d肚餓
養鳥新丁 發表於 2010-12-10 01:31

肚餓呀即食麵最快

肚餓呀即食麵最快
Amazonshan 發表於 2010-12-10 01:41

懶得要命...有人煮比我食就好...
..抵抗肚餓的方法...搵周公..

我去搵周公傾傾養鸚鵡..

羊肉騷都無果子狸肉和老貓煲湯咁騷.
Amazonshan 發表於 2010-12-10 01:38

果子狸,老貓? 點解食得落?

poppoptsui 發表於 2010-12-10 02:08

細個D老人家比食,又窮所以什么都食,無得選擇,請原諒.
以前劏雞殺鴨都做,現在完全不敢做,覺得好殘忍.

Amazonshan 發表於 2010-12-10 02:18

小妹實在膽子小,愈大愈細膽,蚊膽
魚都未湯過一條,莫講話鷄鴨鵝...唔駛睇人湯.

動物我只食豬,鷄,鴨,鵝,魚
牛肉介左好多年----->朋友以前o係非法屠房做,佢話d牛知道就唻要比人湯,隻隻都會喊,係開槍對頭打落去,佢試過一隻打7槍先冧低,
養過一條栗米蛇,以後又唔食蛇
自從養龜後,龜靈膏都唔食
養鸚鵡後,乳鴿都介埋.
貓狗兔更加唔駛講.

小妹實在膽子小,愈大愈細膽,蚊膽
魚都未湯過一條,莫講話鷄鴨鵝...唔駛睇人湯.
poppoptsui 發表於 2010-12-10 02:31

鄉村長大什么都吾怕敢做,現在叫我食野味,蛇,你殺我仲好,睇都吾得吾無話食.

我又係新界妹,由細玩虫玩到大,我唔怕曱甴,只要佢唔好爬上我隻腳,我當睇佢唔到,又唔會殺左佢.明知佢係害虫,放佢一條生路,比人話低能.我發覺原來都有好多大隻既庥甩佬,係怕曱甴既.
我最最最最最怕一樣野,就係"蜈蚣"

夜了,關機瞓覺.晚安.

我又係新界妹,由細玩虫玩到大,我唔怕曱甴,只要佢唔好爬上我隻腳,我當睇佢唔到,又唔會殺左佢.明知佢係害虫,放佢一條生路,比人話低能.我發覺原來都有好多大隻既庥甩佬,係怕曱甴既.
我最最最最 ...
poppoptsui 發表於 2010-12-10 03:02

記得一次係鄉下...一聚親友聚首一堂傾偈時..
一蜈蚣係另一邊爬黎爬去...
一親友...使出遠距離投擲武器...
  一下粉碎

蜈蚣就小見曱甴就多攞,我最怕曱甴D騷味,真係好臭架.

D蛇都係,D蛇皮騷味臭到,都吾知D人点食得落炒蛇皮.

Amazonshan 發表於 2010-12-10 10:12

曱甴...小弟以前通常一腳踩死佢..後來有d特大隻的..踩唔死架
後來就踩著之後..用力猛擦..整碎佢..
現在..係屋企廁所見到小強...用手整爆佢..之後洗手..

現在..係屋企廁所見到小強...用手整爆佢..之後洗手..

好核突呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

Amazonshan 發表於 2010-12-10 10:12

蛇皮係炸架!

記得一次係鄉下...一聚親友聚首一堂傾偈時..
一蜈蚣係另一邊爬黎爬去...
一親友...使出遠距離投擲武器...
  一下粉碎
養鳥新丁 發表於 2010-12-10 09:42

http://forum.parrot-tree.com/vie ... hlight=%A9%F1%A5%CD

蛇皮係炸架!
tsw 發表於 2010-12-10 18:31

見過有有炒有炸,炸完又炒.

我無養龍魚啊

我最最最最 ...
poppoptsui 發表於 2010-12-10 03:02

"蜈蚣"好有用

Amazonshan 發表於 2010-12-10 02:18

劏雞殺鴨容易啦!

poppoptsui 發表於 2010-12-10 02:08

大龍虎鳳大會係將(蛇,貓,山雞)一窩過用藥材煮 +炆果子狸