返回列表 發帖
大龍虎鳳大會係將(蛇,貓,山雞)一窩過用藥材煮 +炆果子狸
tsw 發表於 2010-12-10 19:03

龍虎鳳正啊...
好耐無食過了...

好細個嘅時候食過果子狸,老實講冇印象係乜野味道!!  唯一記得咬左一啖然後同老豆講好好食。 由細到大,老豆有時會講佢細個嘅時候喺鄉下用煙喺啲窿度薰啲果子狸出嚟,捉田鼠,食草蜢...等等。  冇話核唔核特嘅,文革嘅時候唔食野味,邊有肉食。 可以咁講, "取之有道"囉...

好細個嘅時候食過果子狸,老實講冇印象係乜野味道!!  唯一記得咬左一啖然後同老豆講好好食。 由細到大,老豆有時會講佢細個嘅時候喺鄉下用煙喺啲窿度薰啲果子狸出嚟,捉 ...
cheerios 發表於 2010-12-10 20:21

D果子狸係我用自制鈇籠捉,有箭豬,蛇,雀烏,捉到就食,現在就不會了.

我只會放蛇

我只會放蛇
tsw 發表於 2010-12-10 21:12

係笑騎騎果隻...d蛇仲要有毒的

係笑騎騎果隻...d蛇仲要有毒的
養鳥新丁 發表於 2010-12-10 21:13

我成日笑騎騎咁放蛇蛇

我成日笑騎騎咁放蛇蛇
tsw 發表於 2010-12-10 21:18

怕怕

怕怕
養鳥新丁 發表於 2010-12-10 21:23

小心D我係

小心D我係
tsw 發表於 2010-12-10 21:26

不會到我家放蛇吧

不會到我家放蛇吧
養鳥新丁 發表於 2010-12-10 21:27

放2條蛇俾你

用口放果D 蛇仲毒過毒蛇多多聲!!!

Amazonshan 發表於 2010-12-10 22:15

這句【笑騎騎,放毒蛇】意思係指有啲人口密服劍,笑裡藏刀,表面對人態度友善,內裡卻心懷不軌,暗箭傷人咁解。

這句【笑騎騎,放毒蛇】意思係指有啲人口密服劍,笑裡藏刀,表面對人態度友善,內裡卻心懷不軌,暗箭傷人咁解。
tsw 發表於 2010-12-10 22:27

<--------

蜈蚣就小見曱甴就多攞,我最怕曱甴D騷味,真係好臭架.

D蛇都係,D蛇皮騷味臭到,都吾知D人点食得落炒蛇皮.
Amazonshan 發表於 2010-12-10 10:12

曱甴騷味你都聞到 怎能夠控到咁埋去聞? 你好大膽呀

曱甴...小弟以前通常一腳踩死佢..後來有d特大隻的..踩唔死架
後來就踩著之後..用力猛擦..整碎佢..
現在..係屋企廁所見到小強...用手整爆佢..之後洗手..
養鳥新丁 發表於 2010-12-10 14:09

新丁,你仲勁,用手必晒d野出唻,佩服

poppoptsui 發表於 2010-12-11 03:09

用手捉之後聞對手就知道,我以前捉呢壯雀做餌.

poppoptsui 發表於 2010-12-11 03:09

(荃灣古天樂)會要杜比亞

http://forum.parrot-tree.com/vie ... &highlight=%BBe

新丁,你仲勁,用手必晒d野出唻,佩服
poppoptsui 發表於 2010-12-11 03:12

我學我啊婆的

我學我啊婆的
養鳥新丁 發表於 2010-12-11 13:03

啊~~原來是上一代的手作.