返回列表 發帖
啊~~原來是上一代的手作.
poppoptsui 發表於 2010-12-11 15:00

其實咁做好危險的

其實咁做好危險的
養鳥新丁 發表於 2010-12-11 15:05

梗係危險啦,必到周圍都係, 一陣唔小心必左d入口就好味喇

poppoptsui 發表於 2010-12-11 15:19

poppoptsui 發表於 2010-12-11 15:19

必到入口唔係好危險..

必到入口唔係好危險..
養鳥新丁 發表於 2010-12-11 15:33

嘩!"正"呀!超"好味"呀!你唔介意食完之後既後果,你仲可以當飯食添啦!

可以食嘅係水曱甴,即係"和味龍",

我學我啊婆的
養鳥新丁 發表於 2010-12-11 13:03

你啊婆有無比曱甴你食呀?

Amazonshan 發表於 2010-12-11 16:35

我諗呀婆唔會咁益佢掛,聽聞好高旦白質

嘩!"正"呀!超"好味"呀!你唔介意食完之後既後果,你仲可以當飯食添啦!

...
tsw 發表於 2010-12-11 16:14

和味龍好味

Amazonshan 發表於 2010-12-11 16:35

緊係無

我諗呀婆唔會咁益佢掛,聽聞好高旦白質
poppoptsui 發表於 2010-12-11 16:48

仲好多細菌添

仲好多細菌添
養鳥新丁 發表於 2010-12-12 00:57

細菌多燒熟D

細菌多燒熟D
Amazonshan 發表於 2010-12-12 01:48

太熟...營養大量流失...

和味龍好味
養鳥新丁 發表於 2010-12-12 00:57

唔好咁勞氣,係水曱甴,你地年紀細,應該未食過,但可能聽過,黑色個種有硬翼,我細個個時刻係街邊好常見,一毫子有一大包,有少少鹽味,先去翼再拿著個頭連腸一齊拉去,只食中間個肚位,幾好味 ga ,可以用甘甜黎形容,口感就好海膽,不過依家你請我可能都唔食,依家賣得好貴,因佢有保贀同止夜尿既功效,係九龍唔知邊有個呀伯賣,唔係日日有,同賣完即止, 貨源好少。

唔好咁勞氣,係水曱甴,你地年紀細,應該未食過,但可能聽過,黑色個種有硬翼,我細個個時刻係街邊好常見,一毫子有一大包,有少少鹽味,先去翼再拿著個頭連腸一齊拉去,只食中間個肚位,幾好味 ga , ...
tsw 發表於 2010-12-12 01:59

我两種都食過.

唔好咁勞氣,係水曱甴,你地年紀細,應該未食過,但可能聽過,黑色個種有硬翼,我細個個時刻係街邊好常見,一毫子有一大包,有少少鹽味,先去翼再拿著個頭連腸一齊拉去,只食中間個肚位,幾好味 ga , ...
tsw 發表於 2010-12-12 01:59

係鄉間..間中飛入屋的..
有晚幾個親戚傾偈...隔一陣飛幾隻..搵盤水浸住佢地..(浮水)..
第日煮黎食...好好味

你地有冇食過龍蝨ah?  以前聽老豆講話佢喺鄉下會捉嚟食...
細過試過有飛入屋企,老豆捉左,話佢哋識游水好好玩,咁當時屋企有個大魚缸,我立即將隻龍蝨放落去,唔只游水,仲識潛水,好個癮架

今晚好靜..大仙好似訓左教

你地有冇食過龍蝨ah?  以前聽老豆講話佢喺鄉下會捉嚟食...
細過試過有飛入屋企,老豆捉左,話佢哋識游水好好玩,咁當時屋企有個大魚缸,我立即將隻龍蝨放落去,唔只游水,仲識潛水,好個癮架
cheerios 發表於 2010-12-13 00:53

我地去田捉燒唻食

今晚好靜..大仙好似訓左教
養鳥新丁 發表於 2010-12-13 01:02

大仙D法寶用到俊,要多D時間去揾料.
呢幾日吾見BoBoBoBo上樹,上次佢個手寫版吾得,無手寫版都可以上樹樹啦.
沈日又吾見poppoptsui上樹.

吾知勿野事呢?

大仙D法寶用到俊,要多D時間去揾料.
呢幾日吾見BoBoBoBo上樹,上次佢個手寫版吾得,無手寫版都可以上樹樹啦.
沈日又吾見poppoptsui上樹.

吾知勿野事呢?
Amazonshan 發表於 2010-12-13 04:50

星期6日有party嘛,依家咪蒲頭囉