返回列表 發帖

肥寶食糊 ... 邊個夠我粗魯 ~~~

慢慢食啦仔 ... 詩文 D 得唔得

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4YeabgEcPDU&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4YeabgEcPDU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

你係唔係餓左佢好耐呀

緊係唔係啦 ... 好夠食用架
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

你咁大擘比佢 , 佢硬係要大大口咁吃

原帖由 yuki 於 13-8-2008 11:04 發表
慢慢食啦仔 ... 詩文 D 得唔得

食乜呀... 好傑吓喎
肥寶幾大呀? bb?

係屋企食野洗乜扮詩文呀! 你帶佢去大酒店先叫佢詩文d啦!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

原帖由 yleung 於 2008-8-13 14:17 發表

食乜呀... 好傑吓喎
肥寶幾大呀? bb?

合成糧磨粉開糊仔.. 一日兩至三餐啦

兩歲仔 ^^
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 tangpf0809 於 2008-8-13 14:43 發表
係屋企食野洗乜扮詩文呀! 你帶佢去大酒店先叫佢詩文d啦!

我怕佢習慣成自然麻, 失禮晒喔
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 yuki 於 13-8-2008 15:04 發表

兩歲仔 ^^

兩歲仔... 唔你可以自己食野架啦, 仲要食兩至三餐糊仔???
死啦, 我無比糊仔我隻細葵 (1歲)食喎, 怕唔怕餓親佢架???

原帖由 yleung 於 2008-8-13 15:13 發表

兩歲仔... 唔你可以自己食野架啦, 仲要食兩至三餐糊仔???
死啦, 我無比糊仔我隻細葵 (1歲)食喎, 怕唔怕餓親佢架???

其實食糊仔我覺得會較強壯和吸收得好D,

除了糊仔, 還有合成糧, 種子糧, 生果糧和新鮮水果 ..

麵包和白飯都會給牠們吃喔 ... 食物多元化, 雀雀都會健康 D
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

肥寶似玩多過似食呢
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

原帖由 yuki 於 2008-8-13 15:04 發表

兩歲仔 ^^

合成糧,是否牠們吃一粒粒似餅仔的糧.

原帖由 shairley 於 2008-8-13 15:58 發表

合成糧,是否牠們吃一粒粒似餅仔的糧.

是的
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

肥寶真係好得意呀, 5怪知你5想比番細佬~:
好有大老風範, 食野都粗魯d, 嘻嘻~

食得幾好味咁喎

睇到肥寶個high樣你千祈唔好隊隻手指埋去呀,唔係連你手指都食理

原帖由 sam 於 2008-8-13 22:34 發表
睇到肥寶個high樣你千祈唔好隊隻手指埋去呀,唔係連你手指都食理

岩岩比完綠寶咬完又比肥寶咬... 好痛呀
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

&quot;我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

冇人同你搶嫁,阿仔