返回列表 發帖

也到台北 - 鳥街一遊

之前好多雀友去過, 今次停留台北, 一定要加入行程之內.
事實上交通也非常方便,  捷運 “龍山寺站”, 3號出口後靠左,
沿 “和平西路三段” 直行五分鐘便到.

超多幼鳥, 很多品種.

尼隻雀個睡姿...............好似  太可愛了

睡醒後, 好精神, 好靚

臨走時一定要買少少手信比家中幾隻大帝.
ONON

d 相好靚!  d 雀好可愛!

好多bb 喎   咁多人識養bb 雀?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

哩間個店長係好可愛的臺妹。。。

請問哩隻係唔係Patagonain Conure

哈哈多謝分享
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

咁多BB雀

http://i280.photobucket.com/albums/kk196/edwardlau_2008/2010%2012%2029%20Taipei%20bird%20street/1DSC00070.jpg
哩間個店長係好可愛的臺妹。。。
http://i280.photobucket.com/albums/kk196/edwardlau_2008/2 ...
Cozzy 發表於 30-12-2010 21:07

我入去個陣, 個臺妹正在推銷緊一隻灰鸚. 都幾靚女但不可愛喎!
另一個在店外.

你真好眼, 佢就係Patagonian Conure.
ONON

我入去個陣, 個臺妹正在推銷緊一隻灰鸚. 都幾靚女但不可愛喎!
另一個在店外.

你真好眼, 佢就係Patagonian Conure.
OnOn 發表於 2010-12-30 21:25

我上次去左2日佢比又幾張POSTER我,唔買野有野送係咪好可愛呢,結果唔好意思都買左小小野。。。

臺灣鸚鵡品種真係多我地DD WOW。。。
仲有HALF MOON CONURE
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

Dusky pionus ??
我係永恆的新手

patagonian conure 好鍾意在雀籠底瞓覺,D人吾知己為死左.

patagonian conure 好鍾意在雀籠底瞓覺,D人吾知己為死左.
Amazonshan 發表於 2010-12-30 21:35

你有無養過?
我係永恆的新手

你有無養過?
Cozzy 發表於 2010-12-30 21:52

非常之嘈,睇到都怕,D Conure叫聲叫到不停架

祇養過red-masked conure.

非常之嘈,睇到都怕,D Conure叫聲叫到不停架

祇養過red-masked conure.
Amazonshan 發表於 2010-12-30 21:59

CONURE NOT MY CUP OF TEA
我係永恆的新手

CONURE NOT MY CUP OF TEA
Cozzy 發表於 2010-12-30 22:25

我都係大金除外!!

我都係大金除外!!
Amazonshan 發表於 2010-12-30 22:37

我只愛暗色的雀雀
我係永恆的新手

正!..有相睇,
下次去台灣雀街唔洗行錯路!

映得好靚~~~!!

多謝分享~
玫瑰葵花 ENVY仔

好精彩! 謝謝分享!

d 相好靚!  d 雀好可愛!

好多bb 喎   咁多人識養bb 雀?
BoBoBoBo 發表於 30-12-2010 21:06

路過一間正在賣bb灰鸚, 店主好詳細向買主講解, 還說保證健康, 在某某時間內可以更換添.
所以D人唔怕買bb.
ONON

"考絲引呀" 我都省處走一回!

有無買鸚鵡啤牌呀?

我都識丁点國語

"考絲引呀" 我都省處走一回!

有無買鸚鵡啤牌呀?

我都識丁点國語
Zeta 發表於 1-1-2011 17:07

第一句睇咗一陣先明
唔係好覺有鸚鵡啤牌, 可能因為我已經有, 無特別去揾.

去啦!  非常方便 .
ONON

耶~好good!