返回列表 發帖
真人真事:台中縣男子劉枝榮酒後毆妻,見妻子報警聲請保護令,劉男於是謊稱喝農藥自殺,兩個兒子得知後衝回家救父,為他灌水、催吐急救,不料,劉男到醫院後說他沒喝農藥
tsw 發表於 2011-1-7 00:02

原來係孝子灌水救父

啱呀!灌溉係植物呀!鸚鵡樹
tsw 發表於 2011-1-7 00:04

灌溉鸚鵡樹 人人有責
等樹樹壯大起來吧

原來係孝子灌水救父
Amazonshan 發表於 2011-1-7 00:04

應該係...孝子怒灌父親水

灌水無罪, 上樹有理

睇咗會唔會

灌水無罪, 上樹有理

睇咗會唔會
tsw 發表於 2011-1-7 00:11

不錯

灌水三人組,又騎劫BoBo帖子

Bo是呢種飛娥幼蟲,
白梗膠蛾 (White Stemmed Gum Moth)
Amazonshan 發表於 2011-1-6 23:23

Oh, 原來長大後會變醜!   而且很嚇人
所有毛虫長大後都會後變成別的昆虫嗎?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

Oh, 原來長大後會變醜!   而且很嚇人
所有毛虫長大後都會後變成別的昆虫嗎?
BoBoBoBo 發表於 2011-1-7 00:36

好似係...

29# tsw

蛾和蝶有無咩分別? 我怕飛蛾 但喜愛蝴蝶
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

剛煮好一個扖蛋蝦子麵..正

29# tsw

蛾和蝶有無咩分別? 我怕飛蛾 但喜愛蝴蝶
BoBoBoBo 發表於 2011-1-7 00:47

一般而言蛾跟蝶主要有三點可以區分!
1.蝶休息時翅膀是合起來, 蛾是張開。
2.蝶多半是日行性的, 蛾是夜行性的居多,〈也有日行性的〉
3.觸角! 蝶的觸角通常為棒狀〈誇張一點可以說像高爾夫球杆〉
蛾的觸角則是向梳子衣樣的

3.觸角! 蝶的觸角通常為棒狀〈誇張一點可以說像高爾夫球杆〉
蛾的觸角則是向 ...
tsw 發表於 2011-1-7 00:55

化作一雙蝴蝶

蛾的觸角則是向 ...
tsw 發表於 2011-1-7 00:55

即是, 蛾並不是害虫?
淺灰鸚 =晴晴, 女

那天通宵打機後,行左十個鐘山..
行入溪間中...攝得的

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

要早起身

要早起身
tsw 發表於 2011-1-7 01:03

大仙早抖~祝好夢

要早起身
tsw 發表於 2011-1-7 01:03

係喎! 你仲要連返3日工.
淺灰鸚 =晴晴, 女

係喎! 你仲要連返3日工.
BoBoBoBo 發表於 2011-1-7 01:05

連返12日工 返旺角6日

我覺得條毛毛虫好似上咗色嘅瀨尿蝦咁!