返回列表 發帖

澳洲大自然之旅~蟲蟲

行行下差d 踩親佢~~~

比著以前, 一定嚇到尖叫, 經過樹樹各高手一年來薰陶之下, 真想帶牠回來...

蟲蟲約有1.5cm粗, 比一隻手長dd, 唔知係咩呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好似幾正

馬尾松毛虫.....品種唔知

馬尾松毛虫.....品種唔知
tsw 發表於 2011-1-6 22:17

色彩咁靚, 有無毒ga? 毛虫應該是善良一族吧?!
虫就只有這一條, 得閒又要整理下個雀鳥post.
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

BoBoBoBo 發表於 2011-1-6 23:04

應該有毒...好多毛毛蟲都係有毒的..
一接觸到...輕微就紅腫...痕癢...重則...壞死

行行下差d 踩親佢~~~

比著以前, 一定嚇到尖叫, 經過樹樹各高手一年來薰陶之下, 真想帶牠回來...

蟲蟲約有1.5cm粗, 比一隻手長dd, 唔知係咩呢?
BoBoBoBo 發表於 2011-1-6 21:54

Bo是呢種飛娥幼蟲,
白梗膠蛾 (White Stemmed Gum Moth)

BoBoBoBo 發表於 2011-1-6 23:04

等雀鳥post

等雀鳥post
tsw 發表於 2011-1-6 23:29

仲未訓?

A White Stem Gum Moth Caterpillar

蟲蟲post

仲未訓?
養鳥新丁 發表於 2011-1-6 23:30

等做灌水三兄弟

等做灌水三兄弟
tsw 發表於 2011-1-6 23:51

養鳥新丁 發表於 2011-1-6 23:52

灌便位先

等做灌水三兄弟
tsw 發表於 2011-1-6 23:51

用呢個灌水三兄弟做新話題

灌便位先http://t0.gstatic.com/images?q=t ... t_v14iwJzwNoZOEBewe
tsw 發表於 2011-1-6 23:55

咁灌法會灌死人...灌溉d需要水的植物喇

灌便位先http://t0.gstatic.com/images?q=t ... t_v14iwJzwNoZOEBewe
tsw 發表於 2011-1-6 23:55

邊有灌自己兄弟架

邊有灌自己兄弟架
Amazonshan 發表於 2011-1-6 23:59

咪係

養鳥新丁 發表於 2011-1-6 23:56

真人真事:台中縣男子劉枝榮酒後毆妻,見妻子報警聲請保護令,劉男於是謊稱喝農藥自殺,兩個兒子得知後衝回家救父,為他灌水、催吐急救,不料,劉男到醫院後說他沒喝農藥

養鳥新丁 發表於 2011-1-6 23:56

啱呀!灌溉係植物呀!鸚鵡樹

真人真事:台中縣男子劉枝榮酒後毆妻,見妻子報警聲請保護令,劉男於是謊稱喝農藥自殺,兩個兒子得知後衝回家救父,為他灌水、催吐急救,不料,劉男到醫院後說他沒喝農藥
tsw 發表於 2011-1-7 00:02

笑到我標眼水