返回列表 發帖

初到南生圍

真想不到, 南生圍的雀烏會這麼多, 候烏選的棲息地都好正!

呢條路雙線行車, 個司機一路行一路   非常不滿! 前面有車要避, 有單車又要避....

一入到南生圍就: "嘩! 嘩! "聲不絕

好多熟口熟面的海鷗

又有各式烏類...

各自有足夠空間...大家一起分享這片美景

這是潛鴨嗎?

還有兩隻未被導賞員發現, 唔知叫咩名?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

主角們出場...部機zoom 到盡喇 , 影完真想要Edward那部正野!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

正啊喂

白头鹎

朱屎渣

謝謝! 你d 圖片靚好多!
淺灰鸚 =晴晴, 女

鸕鷀

琵嘴鴨(公鴨)

磯鷸. 黃足鷸

勁!縮到咁細都難唔到你!幾時給我們搞個導賞團?
(  原來d 相set 左細size 來影, 根本不用再縮, 放上來變得太細太濛了 )
淺灰鸚 =晴晴, 女

勁!縮到咁細都難唔到你!幾時給我們搞個導賞團?
BoBoBoBo 發表於 2011-1-9 00:25

明日

明日
tsw 發表於 2011-1-9 00:30

照殺!
淺灰鸚 =晴晴, 女

照殺!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-9 00:32

明日介绍一位種植高手,高手,高高手你哋識,40年種花高手

鸕鷀

琵嘴鴨(公鴨) http://foru ...
tsw 發表於 2011-1-9 00:23

tsw兄二圖弋隻是中國人用來捕魚弋種?

明日介绍一位種植高手,高手,高高手你哋識,40年種花高手
tsw 發表於 2011-1-9 00:36

大仙,聽日幾點啊?我黎學野

tsw兄二圖弋隻是中國人用來捕魚弋種?
Amazonshan 發表於 2011-1-9 01:12

改正
黑頸鸕鴜

大仙,聽日幾點啊?我黎學野
養鳥新丁 發表於 2011-1-9 01:22

見到我先啦!
真係要

蒼鷺

坐旅遊巴入?

你這次很幸運, 時間好, 非常多雀.
ONON

主角們出場...部機zoom 到盡喇 , 影完真想要Edward那部正野!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-9 00:03

想要就買LA.......
TRADE IN 左依家的
早買早享受,遲買平幾舊....
都係買....HAHA
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

BoBoBoBo 發表於 2011-1-9 00:03

請問你部35倍zoom相機是否24-840mm? 即是已經zoom盡840mm黎影?
我未去過南生圍, 打算遲d都去睇睇, 不過如果d雀距離咁鬼遠都真係好難影相...
凱克Nico + 雞尾燒賣

18# J-son
買枝100-300 LA.....唔洗4K 就有LA
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

18# J-son
買枝100-300 LA.....唔洗4K 就有LA
Cozzy 發表於 2011-1-10 01:08

如果連840mm都影唔到, 咁帶支600mm去南生圍都冇乜用...
話時話邊度買唔使4K咁抵?
凱克Nico + 雞尾燒賣