返回列表 發帖
相信大眼仔係你既照顧之下一定好快會乖乖唔再咬毛既~
加油~!!

一次帶佢出黎同ENVY仔做朋友啦~
玫瑰葵花 ENVY仔

好性感丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

幫你改咗條link, 現在 OK 啦!
OnOn 發表於 2011-1-15 14:09

唔該哂 onon, 我都係 copy & paste, 點解次次放片都唔得?
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

正面睇好似帶左玫瑰頭罩既光雞~
不過睇落佢咬毛都幾嚴重, 鳥嘴可觸給既地方幾乎都咬光晒~
J-son 發表於 2011-1-16 00:35

我都覺得大眼仔似隻雞, 但佢真係好得意, 把聲又嬌嗲, 無毛只係不夠美觀, 最緊要佢生活得開心健康就ok.
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

相信大眼仔係你既照顧之下一定好快會乖乖唔再咬毛既~
加油~!!

一次帶佢出黎同ENVY仔做朋友啦~
mavisweet 發表於 2011-1-16 23:35

我等佢同我再熟絡d 就會帶出街玩, 到時要靠Envy 仔同吉吉好好訓導下大眼仔, 做男仔唔可以成日唔著衫周圍去至得架!
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

我等佢同我再熟絡d 就會帶出街玩, 到時要靠Envy 仔同吉吉好好訓導下大眼仔, 做男仔唔可以成日唔著衫周圍去至得架!
sesese 發表於 2011-1-17 12:42

咁整件粉紅溫暖牌俾大眼仔頂住先~

我都有諗過整件衫比大眼仔穿, 但我驚佢痕痕地咬多兩下仲衰
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

super cute ar...

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

無毛慨?

豆豆都想同大眼仔玩呀~~

唔洗諗啦, 到天氣暖D, 大家出來玩下曬下
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

大眼仔有你呢個主人真係
養得佢地,就算佢地變成點,我地都一樣咁愛佢地架
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

我覺得....雖然大眼仔無左好多毛... 不過都無影響到佢...都係咁得意....

唔洗諗啦, 到天氣暖D, 大家出來玩下曬下
sesese 發表於 2011-1-17 18:14

無毛對全無毛,有時間大家出來玩下曬下

大眼仔有你呢個主人真係
養得佢地,就算佢地變成點,我地都一樣咁愛佢地架
joankong 發表於 2011-1-17 18:17

最明白我都係你啦, 唉... 諗下都眼濕濕...
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

灰鸚和葵花特別多.佢地會將個頭猛拎,不停申頸,Fing頭,咬毛.相信之前是受了什麽次激或泠落令佢地做出這些動作和產生抑鬱,可以買人食防抑鬱症藥餵牠,冇抑鬱都可以降底牠情緒和防止咬毛,現在世界各地D獸醫都用在狗貓鸚鵡身上!!

咁有無話份量要幾多???始終都係藥物會唔會有副作用哩??
玫瑰葵花 ENVY仔

但我有次睇個一個節目, 訪問d 食開抗抑鬱藥既城市人, 如果停藥有咩後果, 結果係只有小部份人停藥後可以安慰劑代替藥物, 而大部份人就更抑鬱, 所以無咩我都唔會特別去餵藥比佢地食.
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

大家好嗎? 我個名叫大眼仔, 今年九歲 (大概), 我跟亞媽返屋企已經一個月了, 性格非常爛玩, 各位睇下亞媽幫我錄呢段片就知架啦~

v2hMF3smmKM&feature=player_embedded#!
sesese 發表於 2011-1-15 13:15

你是收養的嗎?

是的, 朋友不忍心見大眼仔繼續拔毛, 希望轉換一下環境對他有幫助, 我也希望大眼仔唔好牙痕.
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝